DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Veselības ministrs uzsver pašvaldību lomu balstvakcinācijas veicināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pašvaldības līdz šim ir bijušas nozīmīgs sadarbības partneris vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanā un tām būs arī nozīmīga loma, lai nodrošinātu balstvakcinācijas procesa veiksmīgu norisi. Šādu novērtējumu, tiekoties ar veselības ministru Danielu Pavļutu un Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekts nodaļu, trešdien, 22.decembrī, saņēma pašvaldību vadītāji.

Lai palielinātu vakcinācijas aptveri, tādējādi pasargājot iedzīvotājus no smagas saslimšanas ar Covid-19, pašvaldības jau no gada sākuma aktīvi iesaistījās un sniedza dažāda veida atbalstu vakcinācijas procesa organizēšanā. Tāpat visa gada laikā notika regulāras tikšanās un saziņa gan ar Veselības ministriju, gan Nacionālo veselības dienestu, apmainoties gan ar informāciju, gan organizējot izbraukuma vakcināciju.

"Esam visa gada garumā aktīvi iesaistījušies, lai veicinātu iedzīvotāju interesi par vakcināciju un padarītu šo procesu iedzīvotājiem pieejamāku, lai tas būtu tuvāk ikvienam, pieejams katrā pašvaldībā. Tagad mums priekšā ir jauns izaicinājums - balstvakcinācija, lai uzlabotu aizsardzību pret daudz lipīgāko Covid-19 paveidu, kas jau ir sācis strauji izplatīties Eiropā. Mums ir jābūt gataviem. Un jo gatavāki būsim, jo labāk pārdzīvosim," uzsver LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Sanāksmes laikā pašvaldību vadītāji tika iepazīstināti ar aktuālajiem vakcinācijas datiem, prognozēm, kā arī situāciju ar vakcīnu krājumiem. Vienlaikus veselības ministrs aicināja ikvienu pašvaldību padomāt, kā nodrošināt, lai balstvakcināciju pēc iespējas ātrāk saņemtu kritisko funkciju veicēji - civilās aizsardzības sistēmas darbinieki, tādējādi novēršot potenciāli kritiskas situācijas šajos dienestos ar cilvēkresursu trūkumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI