DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ventu bankai 10 gadu jubileja!

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ventu banka jeb projekts “Valsts valstī” šogad atzīmē 10 gadu jubileju. Desmit gadu laikā mājas lapā visitventspils.com Ventu bankā virtuāli nopelnīti 76 miljoni ventu un vairāk nekā 78 tūkst. personu no visas pasaules izņēmušas 62 miljonus ventu! Par godu jubilejai, paredzētas dažādas aktivitātes – ieskats Ventu hronikās, jaunas spēles un konkurss!

Kas ir venti? 

Ventspils venti ir nemonetārs norēķināšanās līdzeklis Ventspils valstspilsētā. Tā ir vietējā naudas vienība, kas sniedz privilēģijas un atlaides, apmeklējot dažādas aktīvās atpūtas un izklaides vietas. Venti darbojas teju 40 Ventspils tūrisma objektos.

Kā viss sākās?

Ventspils pilsētai sadarbojoties ar aģentūru „DDB Worldwide Latvia” un sabiedrisko attiecību aģentūru „Nords Porter Novelli” 2011. gadā tapa ventu kampaņa jeb koncepts „Valsts valstī”.

Kampaņa guvusi vairākus panākumus un vairākkārtēju starptautisku atzinību, labāko 15 sabiedrisko attiecību kampaņu sarakstā dalot 2. vietu ar tādu grandu kā „Procter & Gamble’s”, iegūstot zelta ordeni starptautiskajā radošās izcilības festivālā „ADwards” u.c.

Ventspils ventu kampaņas pamatā ir pilsētas unikalitāte un atšķirīgums, kas jau iepriekš bija sabiedrībā radījis viedokli par Ventspili kā valsti valstī. Pilsētai jau bija savs karogs, savs ģerbonis, sava valoda un pat sava laika zona, tāpēc likumsakarīgs bija lēmums par savas naudas – ventu ieviešanu un savas virtuālās vēstniecības www.visitventspils.com izveidi.

2011. gada oktobrī pirmo reizi apgrozībā tika laists 1 miljons ventu. Šobrīd ventiem jau ir 6 dažādi nomināli: 5; 10; 20; 50; 100 un 500. Uz visām ventu naudas zīmēm ir attēlotas govis, kuras savulaik veidojuši ievērojamākie Latvijas mākslinieki starptautiskajam mākslas un mecenātisma projektam „Ventspils Govju parāde 2002”. Uz ventiem attēlotās govis ir izvietotas Ventspils pilsētvidē un aizvien ir tūristu iecienītākie apmeklēšanas objekti.

Venti vēl joprojām ir populāri ne tikai tūristu, bet arī vietējo iedzīvotāju vidū. Desmit gadu laikā mājas lapā visitventspils.com Ventu bankā virtuāli nopelnīti 76 miljoni ventu un vairāk nekā 78 tūkst. personu no visas pasaules izņēmušas 62 miljonus ventu!

Decembris – ventu jubilejas mēnesis! Svinēsim kopā! 

Par godu Ventu bankas desmit gadu jubilejai Ventspils Tūrisma informācijas centrs sagatavojis vairākas aktivitātes un pārsteigumus:

  • Visu decembri sociālajos tīklos @VisitVentspils Facebook varēs sekot līdzi rubrikai “Ventu hronikas”, kur būs iespēja ielūkoties Ventu bankas vēsturē.
  • Piedaloties sociālo tīklu konkursā @VisitVentspils Facebook lapā, būs iespēja tikt pie gardas balvas - laimēt īstu kūku no konditorejas “Ventspils Kārumnieks”. Konkursa uzvarētājs tiks paziņots 30. decembrī, plkst 14.00.
  • Izveidotas divas jaunas ventu spēles! VisitVentspils mājaslapā sadaļā “Pelni ventus” izveidota Ventu bankas 10. gadu jubilejas spēle. Otra dzimšanas dienas spēle ir pieejama šeit, taču, lai to spēlētu, sākumā Google Play Store vai Apple App Store jālejuplādē aplikācija “Metaverse”.
  • Spēlējot visas spēles un nākot decembrī izņemt ventus, uzkrātā ventu summa dubultojas.

Dodies uz visitventspils.com, uzzini detalizētu informāciju par Ventspils tūrisma iespējām, infrastruktūras objektiem, naktsmītnēm, gaidāmajiem pasākumiem un pelni ventus!

Paldies

Tik daudz enerģijas, radošuma un darba stundu veltītas, lai šis unikālais projekts “Valsts valstī” taptu un tiktu īstenots, tādēļ Ventspils Tūrisma informācijas centrs vēlas pateikties ik vienai personai, kura strādāja un palīdzēja realizēties šai kampaņai. Paldies arī čaklajiem ventu pelnītājiem, kā arī Ventspils tūrisma objektiem, kuri atbalsta šo mārketinga aktivitāti! Šie svētki mums jāsvin kopā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI