DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Notiks seminārs par Latgales ekonomiskajiem izaicinājumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

4. decembrī notiks trešais seminārs, gatavojoties Latgolys kongresam (2022. gada 27.–29. aprīlis). Tas būs veltīts Latgales ekonomiskās telpas raksturojumam, kā arī būtiskāko izaicinājumiem un to risinājumiem eksporta, uzņēmējdarbības, tūrisma un augstākās izglītības jautājumos. Seminārs tiek translēts tiešsaistē Daugavpils Universitātes (DU) mājaslapā, Facebook kontā. 

2022. gada 27.–29. aprīlī Rēzeknē notiks Latgolys kongress: “Latgaliskuma kods Eiropā: nu volūdys da ekonomikai”, kurā tiks izvērtēts paveiktais un izvirzīti jauni uzdevumi vēsturiskā Latgales kongresa lēmumu iedzīvināšanai. 

Šobrīd tiek apkopotas idejas un priekšlikumi, lai veidotu kongresa dienas kārtības un rezolūcijas saturu, tāpēc trešais seminārs ir veltīts ekonomisko jautājumu raksturojumam. 

Četrās paneļdiskusijās: “Latgales ekonomiskās telpas pievienotā vērtība un eksports” (vad. Dr. Sandra Ežmale), “Uzņēmējdarbības (t.sk. jaunuzņēmumu) darbības riski un iespējas Latgalē” (vad. Ņikita Kazakevičs), “Tūrisms kā Latgales ekonomikas augšupejas nozare” (vad. Aivars Mackevičs), “Augstākās izglītības pievienotā vērtība Latgales reģionā ” (vad. Dr. Artūrs Zeps), klātienē un attālināti eksperti diskutēs par katrai jomai svarīgākajiem izaicinājumiem, piedāvājot savu skatījumu un risinājumu. Ikviens, kas darbojas, domā vai plāno iesaistīties ekonomisko jautājumu risināšanā Latgales reģionā, var sekot diskusijai DU mājaslapā un Facebook.  

Seminārā apspriestās idejas un priekšlikumi tiks apkopoti Latgaliešu kultūras biedrības mājaslapā. Aicināti savu redzējumu sūtīt gan tie, kas piedalās seminārā kā eksperti, gan tie, kas gribētu iesaistīties Latgolys kongresa darbā.  

Svarīgi atcerēties, ka glokalizācijas un digitalizācijas laikmetā ir īpaša vieta un loma valodai, tradīcijai, kas var kļūt par Latgales izaugsmes veiksmes stāstu, bet daudziem uzņēmējiem Latgalē tā jau ir ikdiena. Mācāmies no labākajiem un iestājamies par jaunām idejām! 

Sīkāka informāciju par semināru un ideju forumu Latgaliešu kultūras biedrības mājaslapā: https://ej.uz/latgolyskongress  

Semināru organizē Latgaliešu kultūras biedrība sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru, tādējādi gatavojoties  Latgolys kongresam, kas  2022. gada 27. un 28.aprīlī notiks Rēzeknē. Semināru finansiāli atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI