DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Kādai jābūt Latgalei 2042.gadā?

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Tieši tāds būs galvenais jautājums, kas 26.novembrī tiks uzdots Latgales jauniešiem – tas būs jau otrais seminārs vairāku pasākumu ciklā, gatavojoties nākamajam Latgales kongresam, kas gaidāms 2022.gada aprīļa beigās.

Šoreiz seminārā galvenā uzmanība tiks pievērsta jauniešu viedoklim, jo tieši viņi izlems, kur un kā veidot savu nākotni. Protams, gribētos, lai viņi savas dzīves veido tieši dzimtajā Latgalē, lai šeit stiprina savas personības, attīsta savu karjeru, tāpēc ir svarīgi noskaidrot viņu redzējumu un idejas par reģiona nākotni. Pasākums notiks tiešsaistē piektdienas pēcpusdienā no plkst. 17:00 līdz 20:00. Pieteikšanās vēl turpinās – anketu var aizpildīt šeit.

Dalībniekus var pieteikt pašvaldības, augstākās izglītības iestādes, nevaldības organizāciju pārstāvji, kas strādā ar jauniešiem, kā arī paši jaunieši individuāli. Īpaši tiek aicināti 16-25 gadu vecuma pārstāvji, lai kopā neformālā gaisotnē pārrunātu, kādu gribam redzēt Latgali vēl pēc 20 gadiem.

Seminārā diskutēs abās latviešu valodas tradīcijās – gan Latgales latviešu valodā (latgaliski), gan latviešu literārajā valodā.

Semināru rīko Latgaliešu kultūras biedrība (LKB) sadarbībā ar Latvijas Nacionālās kultūras centru (LNKC) un 4. pasaules latgaliešu saieta rīcības komiteju (SaRIK). Semināru finansiāli atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

Vairāk informācijas par jauniešu domnīcu “Es Latgalē 2042” var jautāt Latgales kongresa pasākumu organizatoru pārstāvim Guntim Rasimam, guntis.rasims@gmial.com, 29492864.

Uzreiz vēlamies paziņot, ka šī gada 4.decembrī notiks trešais seminārs, kas būs veltīts Latgales reģiona ekonomisko jautājumu apspriešanai. Latgales ekonomiskā telpa un tās aktuālie izaicinājumi. Kāda pievienotā vērtība ir kultūridentitātei un kā kultūridentitāte var palīdzēt stiprināt Latgales ekonomisko telpu? Tiks runāts par eksporta stirpināšanu, šķēršļiem, kas šobrīd kavē vietējās produkcijas realizēšanu pasaulē, uzņēmējdarbības riskiem un iespējām Latgalē, atsevišķi arī par tūrisma nozari reģiona griezumā un visbeidzot abu Latgales augstskolu pārstāvji kopā ar ekspertiem apspriedīs idejas, kā panākt straujāku pētniecības rezultātu ieplūšanu nozaru attīstībā un kā veicināt zinātnieku klātbūtni dažādās nozarēs?

Abiem pasākumiem attālināti varēs sekot jebkurš interesents, saites uz tiešraidi varēs atrast Latgaliešu kultūras biedrības sociālo tīklu profilos.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI