DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Tūristi, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19 noteiktās valstīs, Latvijā var saņemt īstermiņa sertifikātu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tūristiem, kuri ir veikuši vakcināciju pret Covid-19 ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Jaunzēlandē vai Austrālijā, ierodoties Latvijas Republikā, tiek nodrošināta iespēja izveidot īstermiņa vakcinācijas sertifikātu izmantošanai Latvijas Republikas teritorijā – dažādu pakalpojumu saņemšanai, ēdināšanas iestāžu apmeklēšanai u.c. gadījumos, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

Īstermiņa sertifikāts1 apliecina, ka persona ir pilnībā vakcinēta pret Covid-19, un satur QR kodu, kas ir nolasāms ar Latvijā izmantojamo QR kodu skenēšanas mobilo lietotni “Covid19Verify” vai arī covid19sertifikats.lv portālā. Sertifikāts ir derīgs 30 dienas no izsniegšanas brīža un pēc minētā termiņa tiek dzēsts.

Īstermiņa sertifikātu izsniegšanu nodrošina Latvijas lielāko pilsētu tūrisma informācijas centri, kas ir noslēguši sadarbības līgumu ar NVD par sistēmas izmantošanu sertifikātu izsniegšanai. Šobrīd turpinās atsevišķu centru pieslēgšanās sistēmai, līdz ar to pirms došanās uz tūrisma informācijas centru, ieteicams iepazīties ar aktuālo centru sarakstu. To var noskaidrot NVD tīmekļvietnes www.vmnvd.gov.lv sadaļā “Digitālais Covid-19 sertifikāts” – “Īstermiņa vakcinācijas sertifikāts” un zvanot 8989.

Vienlaikus NVD vērš uzmanību, ka īstermiņa sertifikāti netiks izsniegti, ja vakcinācija veikta kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm vai valstī, kas ir pievienojusies Eiropas Savienības vienotajai digitālajai vārtejai. Šajos gadījumos personai digitālais Covid-19 vakcinācijas sertifikāts ir jāsaņem valstī, kurā veikta vakcinācija, un tas būs izmantojams arī Latvijas Republikā. Izņēmums – ja vakcinācija veikta Lielbritānijā, bet personai nav pieejams ceļošanai paredzētais sertifikāts (travel sertifikāts). 

Īstermiņa sertifikāts nav paredzēts personām ar dubultpilsonību, kuras Tūrisma informācijas centrā varēs uzrādīt tikai Latvijas Republikas pasi. Šajos gadījumos personai jāvēršas Nacionālajā veselības dienestā ar iesniegumu par ārzemēs veikta vakcinācijas fakta atzīšanu. Pozitīva lēmuma gadījumā persona tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv varēs iegūt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu.  

1 Īstermiņa sertifikātu izsniegšanas un izmantošanas kārtību nosaka grozījumi Ministru kabineta (MK) 2021. gada 28. septembra noteikumos Nr. 662 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai". Atbilstoši MK noteikumiem par dokumentu pārbaudi un īstermiņa sertifikāta izsniegšanu ir tiesīgi iekasēt samaksu, kuras apmērs nepārsniedz 10 euro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI