DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

RNP izvērtē aizvadīto zāles pļaušanas sezonu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) regulāri uzlabo klientiem sniegto pakalpojumu kvalitāti, ka arī ikdienā meklē arvien jaunus veidus kā samazināt izmaksas un kā ieviest jaunus mehanizētus risinājumus pakalpojumu sniegšanā. Pēdējā gada laikā metodiski pilnveidojot iepirkumu sistēmu un kritērijus, bija iespējams panākt būtisku izmaksu samazinājumu virknei sniegto pakalpojumu, piemēram, samazināt izmaksas, kas skar zāles pļaušanu, pakalpojuma cenu samazinot divas reizes.

Zāles pļaušanas sezona tika uzsākta maija vidū. Savukārt, noslēdzošā pļaušanas reize bija septembra beigās. Zāles pļaušana dzīvojamo māju piesaistītajās teritorijās tiek organizēta tā, lai tiktu ievēroti Rīgas domes 2015. gada 28.aprīļa saistošie noteikumi Nr.146 “Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi”. Proti, zāle nedrīkst pārsniegt 20cm atzīmi, vēlams, lai teritorija tiktu sakopta un zāle nebūtu garāka par pieļaujamo.

Lai gan plānveida pļaušana tika noslēgta septembrī, atsevišķos gadījumos, kad klienti vēršas ar pakalpojuma pieprasījumu, zāles pļaušana tiek veikta arī ārpus kāda noteikta grafika. Pēdējās pļaušanas reizes atsevišķās teritorijās, kur zāles garums traucēja teritorijas kopšanu, piemēram, lapu savākšanu.

Vasaras sezonā pavisam bija ieplānotas piecas pļaušanas reizes, tomēr faktiski daļā pārvaldīšanā esošo ēku teritorijās tika veiktas tikai trīs, bet daļā četras pļaušanas reizes. Atšķirīgais skaits saistīts ar to, ka plānojot pļaušanu tiek ņemti vērā laikapstākļi un pļaušanas tiek organizētas pēc nepieciešamības Piemēram, šajā vasarā bija salīdzinoši karsti laikapstākļi un daļa Rīgas zālāju cieta no ūdens trūkuma, palēninot veģetāciju un mazinot pļaušanas nepieciešamību.

Informējam, ka noslēdzot pļaušanas sezonu, tiek uzsākts darbs pie gatavības plāna izstrādes ziemas periodam, kad aktuāls kļūs sniega tīrīšanas pakalpojums. Plānoti dažādi jauni risinājumi, lai ņemot vērā situāciju, ko ietekmē Covid-19, ar uzkopšanas darba veicējiem kopumā, klienti nepiedzīvotu neērtības.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir Latvijas lielākais namu apsaimniekošanas uzņēmums. Tas tika izveidots, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības, lai nodrošinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu pēc vienotiem principiem un uzlabotu pašvaldības kā dzīvojamo māju pārvaldnieka sniegto pakalpojumu kvalitāti. Uzņēmums apsaimnieko ap 4000 ēkas, kurās pakalpojumus saņem ap 160 000 klientu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI