DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Inetai Ziemelei piešķir Ministru kabineta balvu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele

LETA/ Zane Bitere

Otrdien, 2. novembrī, Ministru kabineta sēdē valdība nolēma piešķirt Ministru kabineta balvu Eiropas Savienības Tiesas tiesnesei Inetai Ziemelei par ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī Latvijas ārējā tēla veidošanā.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs J. Bordāns norāda: “Ministru kabineta balvu Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele saņem par neatsveramu ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā. Balva tiek piešķirta par īpaši nozīmīgiem zinātniskajiem sasniegumiem tieslietu nozarē un Latvijas tēla atpazīšanā Eiropā un ārpus tās, tiesiskās noteiktības un paļāvības principa stiprināšanā un taisnīguma celšanā.”

Kā Satversmes tiesas vadītāja Ineta Ziemele aizsāka jaunu tradīciju – dažādu nozaru profesionāļu un viedokļu līderu sarunas par Latviju un Satversmē ietvertajām vērtībām, kā arī veicināja Latvijas tiesu dialogu par Satversmes nozīmi. Šogad Ineta Ziemele nodrošināja augstas kvalitātes standarta ieviešanu juridiskās izglītības jomā, ar izcilību vadot eksaminācijas komisiju un organizējot pirmo Valsts vienoto jurista eksāmenu, akcentē J.Bordāns.

Ministru kabineta balvu piešķir ar mērķi novērtētu personu ieguldījumu demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, nozīmīgu darbību saimnieciskajā vai sabiedriskajā jomā vai nopelnus citās valstij nozīmīgās darbības jomās.

Ministru kabineta balvu valdība lēma piešķirt arī informācijas tehnoloģiju uzņēmumam "Accenture Latvia"; Latvijas Radio 5/Pieci.lv komandai; Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku goda virsdiriģentam, profesoram, komponistam Edgaram Račevskim; Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktoram, ķīmijas zinātņu doktoram Osvaldam Pugovičam; Veselības centru apvienības un Centrālās laboratorijas valdes priekšsēdētājai Stellai Lapiņai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI