DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK atļauj sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "PATA" izteikt akciju sabiedrības "PATA Saldus" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 12.10.2021. pieņēmusi lēmumu atļaut sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "PATA" izteikt akciju sabiedrības "PATA Saldus" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 29.25 eiro.

FKTK atļāva izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, jo akciju sabiedrības "PATA Saldus" akcionāru sapulce 02.09.2021. pieņēma lēmumu par akciju sabiedrības "PATA Saldus" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Vienas akcijas atpirkšanas cena ir noteikta saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumā noteikto metodi, dalot mērķa sabiedrības tīros aktīvus ar emitēto akciju skaitu. Tīrie aktīvi tiek aprēķināti no kopējiem aktīviem, atskaitot mērķa sabiedrībai piederošās pašas akcijas un saistības. Aprēķinā saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 74. panta otro daļu tiek izmantoti dati no pēdējā akciju sabiedrības "PATA Saldus" ceturkšņa pārskata, jo akciju vērtība, kas aprēķināta, izmantojot ceturkšņa pārskata datus, ir vismaz par 10% lielāka nekā akcijas vērtība, kas noteikta, izmantojot pārskata gada datus.

Mērķa sabiedrība ir akciju sabiedrība, kuras akcijas atrodas publiskajā apgrozībā un par kuras akcijām ir izteikts atpirkšanas piedāvājums, šajā gadījumā akciju sabiedrība "PATA Saldus".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI