DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabeigta izmeklēšana par slepkavības mēģinājumu un šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 1.nodaļas amatpersonas šī gada 17.augustā kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodeva kriminālprocesu par 2020.gada 19.septembrī Rīgā,  izdarītu noziegumu – par vienas personas slepkavības mēģinājumu un par nelikumīgu šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu.

Uz aizdomu pamata par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policijas darbinieki aizturēja 1983.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau agrāk ir bijis sodīts par slepkavības izdarīšanu. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā minētais vīrietis atzīts par aizdomās turēto personu un šobrīd viņš atrodas apcietinājumā.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šī gada 17.augustā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas amatpersonas kriminālprocesu nodeva Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas, 116.panta, proti, par slepkavības mēģinājumu, un pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas, proti, par nelikumīgu šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu. Par Krimināllikuma 116.pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir paredzēts sods –  mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Par Krimināllikuma 233.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI