DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Jelgavā cieta cilvēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. septembra plkst. 06.30 līdz 21. septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 22.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavā, kur piecstāvu ēkas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti 3m2 platībā un bija nostrādājis dūmu detektors. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No ēkas tika evakuēti četri cilvēki, bet divi cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Plkst. 23.00 ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēka iespējamais iemesls saistīts ar neuzmanīgu elektriskās sildierīces izmantošanu, novietojot to bīstami tuvu degtspējīgiem priekšmetiem.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību izmantojot elektriskās sildierīces! Šobrīd, gaidot apkures sezonas sākumu, iedzīvotāji mājokļa apsildīšanai arvien vairāk izmanto elektriskās sildierīces. Aicinām pievērst uzmanību ierīču ražotāju instrukcijās paredzētiem drošas lietošanas noteikumiem un neizmantot bojātas elektroierīces, pagarinātājus un kontaktligzdas!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi kāpņu telpā, mikroautobuss, presējamā iekārta un kokšķiedru plākšņu izstrādājumi, piededzis ēdiens, divos gadījumos dārza mājas, divos gadījumos – atkritumi neapsaimniekotās ēkās, elektrības rozete dzīvoklī.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Jēkabpils novada Vīpes pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Raidot autocisternas skaņas signālu, sazinoties pa mobilo tālruni un izmantojot bezpilota gaisa kuģi, cilvēks tika atrasts un izvests no meža.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību! Ņemiet līdzi uzlādētu mobilo telefonu, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā Jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus Jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem Jūs atrast. Vairāk padomu: https://www.vugd.gov.lv/lv/ieteikumi-lai-neapmalditos-meza.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI