DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pasniegtas Latvijas Korporatīvās pārvaldības balvas 2021

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai stiprinātu Latvijas uzņēmumu pārvaldību un ieviestu Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksu, 10. septembrī Rīgas pilī notika diskusiju forums un balvu pasniegšana.  Latvijas Korporatīvās pārvaldības balvas 2021 trīs nominācijās saņēma AS Conexus Baltic Grid, AS DelfinGroup, SCHWENK Latvija, tika pasniegta arī īpaša balva par nozīmīgu ieguldījumu Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidentam un vadītājam Latvijā Andrim Grafam.

Forumu "Laba pārvaldība – ceļš uz sabiedrības labklājību un Latvijas ekonomikas konkurētspēju” ar uzrunu atklāja Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Valsts prezidents aicināja ikvienu Latvijas uzņēmēju – gan privātā, gan valsts sektora – piemērot savā darbībā kodeksā ietvertos principus godīgai, atbildīgai un caurspīdīgai uzņēmuma pārvaldībai: "Latvijai ir vajadzīgi ilgtspējīgi uzņēmumi, un korporatīvā pārvaldība ir instruments, kā to veicināt. Ikviens uzņēmums, kas savā darbībā piemēros korporatīvās pārvaldības principus, būs Latvijas ekonomiskās izaugsmes sastāvdaļa un vēstnesis."

Latvijas Korporatīvās pārvaldības balvai 2021 tika iesniegti 27 pieteikumi, kurus izvērtēja Korporatīvās pārvaldības konsultatīvās padomes locekļi trīs nominācijās. Tika piešķirta arī īpaša balva par nozīmīgu ieguldījumu korporatīvās pārvaldības attīstībā, kuru saņēma Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents un vadītājs Latvijā Andris Grafs.

Balvu "Sekmīgākā akcionāru iesaiste digitālā formātā" saņēma AS Conexus Baltic Grid par spēju pielāgot darbu ar akcionāriem digitālajā vidē, veicinot efektīvu akcionāru iesaisti akcionāru sapulču norisē, lēmumu pieņemšanā un arī informējot par savu darbību.

Lai izceltu profesionālas un kompetentas uzņēmuma vadības komandas nepieciešamību un padomes atlases nozīmi šādas komandas izveidē, tika pasniegts apbalvojums nominācijā "Sekmīgākā padomes atlase". Balvu saņēma DelfinGroup, AS, kas ir nodrošinājusi atklātu, caurskatāmu un starptautisku padomes atlases procesu.

Nominācijā "Sekmīgākā pieredze korporatīvās kultūras veidošanā" apbalvojumu saņēma SCHWENK Latvija. Balva šajā nominācijā tika pasniegta, lai izceltu Latvijas uzņēmumu, kas aktīvi iesaistījies pārvaldības procesu veicināšanā, izstrādājis iekšējās kultūras un ētiskas uzvedības kodeksu, ikdienas darbībā ievēro ilgtspējas principus un sekmīgi identificē, novērtē un uzrauga ar tā darbību saistītos riskus.

Forums un balvu pasniegšanas ceremonija pulcēja Latvijas lielāko uzņēmumu vadītājus un dažādu nozaru ekspertus. Foruma laikā notika divas paneļdiskusijas "Kas ir ekonomikas ilgtspēja šodienas kontekstā?" un "Laba pārvaldība publiskā sektora uzņēmumos: Latvijas sabiedrības labklājības un valsts ekonomiskās konkurētspējas konteksts", kurās tika aktualizēti dažādi izaicinājumi un iespējas, kas ir jāņem vērā, ieviešot Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksu.

Foruma un Latvijas Korporatīvās pārvaldības balvas 2021 pasniegšanas ceremonijas ieraksts pieejams FKTK tīmekļa vietnē: https://www.fktk.lv/mediju-telpa/nozares-temati/diskusiju-cikls-labakai-korporativai-parvaldibai/foruma-video/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI