DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Sākas semināru cikls par sociālo uzņēmēju radītajām pārmaiņām un iespējām dažādās nozarēs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 2. septembrī, Labklājības ministrija (LM) sāk piecu tiešsaistes semināru ciklu "Sociālā uzņēmējdarbība – kad izaicinājumi pārtop aicinājumā!". Pasākumos dažādu nozaru eksperti un sociālie uzņēmēji stāstīs par sociālo uzņēmumu radītajām pārmaiņām, jaunām iespējām un sabiedrības problēmām, ko tie risina dažādās nozarēs.

Katrs seminārs veltīts konkrētai jomai, kuras aktualitātes, izaicinājumus un nepieciešamos uzlabojumus raksturo nozares eksperts, savukārt par savu veikumu stāsta sociālie uzņēmēji. Semināri noslēdzas ar kopīgu diskusiju par to, ko un kā sociālie uzņēmēji varētu darīt, lai veicinātu nozares turpmāko attīstību.

Uz semināriem aicināti esošo un topošo sociālo uzņēmumu pārstāvji, nozaru eksperti, valsts un pašvaldību pārstāvji, kā arī ikviens ieinteresētais sociālajā uzņēmējdarbībā. Visi semināri sāksies pulksten 10.00, ilgs divas stundas un risināsies tiešsaistes platformā "Zoom", kā arī LM "Facebook" kontā. Tiešraides skatītājiem ir iespēja uzdot jautājumus un paust savu viedokli.

Semināru cikls sāksies 2. septembrī ar sarunu par izglītību. Tajā piedalās "Junior Achievement Latvia" vadītājs Jānis Krievāns un sociālie uzņēmēji no zinātnes skolas "Laboratorium", Torņakalna Privātās vidusskolas un Drošas velobraukšanas skolas. 8. septembra semināra tēma − veselības aprūpe. Šajā seminārā savās zināšanās un pieredzē dalīsies Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja un Pusaudžu resursu centra vadītāja Liene Dambiņa, sociālie uzņēmumi "Vigo Health" un "Dzīvības poga", kā arī pediatru privātprakse "Rabarbers".

15. septembra seminārā žurnāliste Eva Johansone vadīs sarunas par kultūru, tajās iesaistot Āgenskalna tirgus, Operetes teātra un "Muzejs tumsā" pārstāvjus. 22. septembrī "Zero Waste Latvija" valdes priekšsēdētajas Annas Doškinas iedvesmoti par aprites ekonomiku runās Ruckas mākslas un izglītības centra, sociālo uzņēmumu "Mans Peldkostīms" un "Zīle‑Zīle" pārstāvji.

Semināru ciklu 29. septembrī noslēgs Latvijas Samariešu apvienības direktora Andra Bērziņa un sociālo uzņēmumu "Hospiss Māja" un "Eņģeļa pasts", un atbalsta mājas "Brīvupes" pārstāvju diskusija par sociālajiem pakalpojumiem.

Semināru mērķis ir veicināt izpratni par sociālo uzņēmējdarbību un tās nozīmi, iepazīstināt plašāku sabiedrību ar Latvijas sociālo uzņēmēju radītajām pārmaiņām dažādās darbības nozarēs, kā arī iedrošināt un iedvesmot citus savas sociālās biznesa idejas pārvērst realitātē.

Oktobrī semināru ciklu papildinās Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa, kas Latvijā norisināsies jau trešo gadu. Šī gada Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas uzsaukums ir "Sociālā uzņēmējdarbība – kad izaicinājumi pārtop aicinājumā!". Šī nedēļa veltīta Latvijas sociālo uzņēmēju izaugsmei, sociālo uzņēmumu un sociālās uzņēmējdarbības nozares popularizēšanai. Tās ietvaros norisināsies meistarklases, lai sniegtu jaunas un praktiski pielietojamas zināšanas esošajiem un topošajiem sociālajiem uzņēmējiem sava biznesa attīstības veicināšanai.

Sociālās uzņēmējdarbības nedēļu noslēgs tiešsaistes konference 14. oktobrī. Tās fokusā būs ilgtspēja, inovācijas un atpazīstamības veicināšana. Konferences dalībniekiem būs iespēja dzirdēt arī ārvalstu sociālo uzņēmēju pieredzes stāstus.

Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā attīstās jau vairākus gadus. 2018. gadā tika pieņemts Sociālā uzņēmuma likums, kas palīdzējis šai jomai uzplaukt. Labklājības ministrija administrē Sociālo uzņēmumu reģistru, kurā šobrīd ir 189 aktīvi sociālie uzņēmumi.

Plašāka informācija un reģistrācija semināriem Labklājības ministrijas mājaslapas www.lm.gov.lv sadaļā "Jaunumi".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI