DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Valsts meža dienests jau trešo dienu dzēš ugunsgrēku Siguldas pusē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 16. jūlijā, gar dzelzceļu no Egļupes līdz Siguldai izcēlās meža ugunsgrēks. To izdevās ierobežot jau tās pašas dienas vakarpusē, bet ugunsgrēka dzēšanas darbi vēl turpinās. Uguns skartā platība ir ap 20 ha.

Meža ugunsgrēks gar dzelzceļu no Egļupes līdz Siguldai izcēlās piektdienas pēcpusdienā, uguns bija izplatījusies dzelzceļam abās pusēs, tā veidojot divus atsevišķus meža ugunsgrēkus. Piektdienas vakarā ap plkst. 20 abus meža ugunsgrēkus izdevās ierobežot. Viens no ugunsgrēkiem ir pilnībā likvidēts, bet otra degšanas vietā, kur ir ļoti biezs kūdras slānis, Valsts meža dienests (VMD) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) jau trešo dienu turpina dzēšanas darbus. Tiek lēsts, ka pilnīga ugunsgrēka likvidēšana aizņems vairākas dienas.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesls nav zināms, kopējā uguns skartā platība varētu būt ap 20 ha, bet tā tiks precizēta pēc pilnīgas ugunsgrēka likvidācijas.

Meža ugunsgrēka dzēšanu un  ierobežošanu veica VMD ar savu specializēto ugunsdzēsības tehniku, dzēšanas darbos iesaistījās arī VUGD, būtiska bija Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības līdzdalība uguns iegrožošanā. Tāpat vakarpusē notikuma vietā darbu uzsāka VAS “Latvijas dzelzceļš” speciālais ugunsdzēsības vilciens ar 150 tonnu lielu ūdens cisternu. Ņemot vērā, ka meža ugunsgrēks jau bija izplatījies plašā teritorijā un atradās tieši blakus dzelzceļa sliedēm un arī apdzīvotām vietām, VMD dzēšanas darbos iesaistīja Nacionālo bruņoto spēku  helikopteru, kas līdz pat tumsai dzēsa liesmas no gaisa.

Šogad VMD dzēsis 318 meža ugunsgrēkus, uguns skārusi 277 ha lielu teritoriju, t.sk. jaunaudzes 103,8 ha lielā platībā.

Lai arī šonedēļ gaisa temperatūra ir pazeminājusies, meži joprojām ir sausi un ugunsbīstamība tajos ir augsta. Valsts meža dienests aicina iedzīvotājus nedoties uz mežu, nekurināt ugunskurus pat arī tam paredzētās vietās, atrodoties mežā, nesmēķēt un nemest zemē izsmēķus, nebraukt ar motocikliem un kvadricikliem ārpus ceļiem, neveikt citas darbības, kas var izraisīt meža aizdegšanos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI