DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Plešs dosies reģionālajā vizītē uz Daugavpili

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs šodien, 25. maijā, dosies reģionālajā vizītē uz Daugavpili. Ministram ieplānota tikšanās ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Lāčplēsi un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieku Igoru Aleksejevu, kā arī vairāku vietējo uzņēmumu apmeklējums, pilsētai nozīmīgu objektu un investīciju projektu apskate.

Ministrs ar domes pārstāvjiem spriedīs par Eiropas Teritoriālās sadarbības programmu ietvaros īstenojamajiem projektiem Daugavpilī, Eiropas Savienības fondu projektiem un investīciju projektiem, kur saņemts valsts aizdevums Covid-19 seku mazināšanai.

Līdz šim Latgalē un Daugavpils pilsētā ir veiksmīgi īstenoti vairāk uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras projekti, piesaistot privātās investīcija un radot jaunas darba vietas. Vizītes ietvaros ministrs plāno apskatīt arī būtisku reģionāla mēroga investīciju projektu – Daugavpils pilsētas iecerēto Augsto tehnoloģiju parku Daugavpils lidostas teritorijā.

Tāpat ministrs plāno pārrunāt aktualitātes, kas saistās ar pašvaldību reformas ieviešanu un plānoto pašvaldību sadarbību, tostarp Daugavpils valstspilsētas un Augšdaugavas novada kopīgas ilgtspējas attīstības stratēģijas un attīstības programmas izstrādes gaitu. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumi nosaka, ka pēc 2021. gada 1. jūlija Daugavpils valstspilsētas pašvaldība ar Augšdaugavas novada pašvaldību, ko veidos Daugavpils novada un Ilūkstes novada pašvaldības, sadarbosies ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un attīstības programmas izstrādē, lai nodrošinātu administratīvi teritoriālās reformas mērķu sasniegšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI