DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Piešķirs 526 tūkstošus eiro Pasaules čempionāta hokejā organizatorisko izdevumu segšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 6.maijā, Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē deputāti atbalstīja 526 tūkstošu eiro piešķiršanu Pasaules čempionāta hokejā norisei Rīgā.

Lielākā daļa finansējuma, 500 tūkstoši eiro, paredzēti organizatorisko izdevumu segšanai, tai skaitā, dalībnieku ēdināšanai un izmitināšanai Rīgas viesnīcās, sporta bāzu izmantošanai u.c., bet 26 tūkstoši eiro - autobusu īrei dalībnieku pārvadāšanai.

Līdzekļi tiks piešķirti no Rīgas domes rezerves fonda.

Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem norisināsies Rīgā, laika posmā no šā gada 21. maija līdz 6. jūnijam. Čempionāts vērtējams kā viens no nozīmīgākajiem starptautiskajiem sporta pasākumiem pasaulē - 16 pasaules spēcīgākās hokeja komandas no ASV, Kanādas, Argentīnas, Austrālijas, Ķīnas, Japānas un citām valstīm, kam ar plašsaziņas līdzekļu un digitālo platformu palīdzību seko aptuveni

1 miljards cilvēku.

Galvenā spēļu halle būs Arēna “Rīga” un tajā tiks uzņemta B grupa, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināla kārta un spēles par medaļām. Otrā spēļu norises vieta Rīgā būs Olimpiskais Sporta centrs, kas tiks pārveidots par ledus halli ar 6000 skatītāju vietu ietilpību, un tajā notiks A grupas un divas ceturtdaļfināla spēles.

Daugavas ledus halle kalpos kā treniņu halle ar diviem ledus segumiem. Lai nodrošinātu “sacensību dalībnieku burbuli” visas 16 komandas tiks izmitinātas vienā viesnīcā. Sacensību laikā dalībnieki izmantos Rīgas viesnīcu, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, sporta bāzu pakalpojumus, kas sekmēs pilsētas atpazīstamību un biznesa vides darbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI