DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 24 ugunsgrēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.aprīļa plkst. 06.30 līdz 23. aprīļa plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 77 izsaukumus – 50 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četru meža ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 00.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Gulbenes novadā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg jumta konstrukcijas 150m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst. 04.28 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 04.20 tika saņemts izsaukums Tukuma novadā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas gaitenī bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikušā apstākļus skaidro Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī valstī dzēsti 24 kūlas ugunsgrēki,  no kuriem platības ziņā lielākie ugunsgrēki reģistrēti Alojas novadā, kur kūla dega 20 hektāru platībā, Stopiņu novadā, kur sausā zāle dega astoņu hektāru platībā un Daugavpils novadā, kur sausā zāle dega piecu hektāru platībā. Līdz ar sauso zāli dega arī viena ēka – šķūnis. Šogad valstī kopumā dzēsti jau 998 kūlas ugunsgrēki.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un to nav iespējams kontrolēt! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega šķūnis ar malku, neapsaimniekota ēka, atkritumi konteineros, atkritumi neapsaimniekotā ēkā, sodrēji dūmvados, uz plīts piededzis ēdiens, sadzīves mantas uz balkona, zaru kaudze un vieglā automašīna.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI