DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU sāk starptautisku projektu, lai veicinātu STEM izglītības pieejamību bērniem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

22. aprīlī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Bērnu un jauniešu universitāte rīkos pirmo starptautisko nodarbību Latvijas un Dānijas skolēniem, dodot startu projektam «Phereclos». Tā mērķis ir veicināt atvērtās skolas kultūru Latvijā, STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics – zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) izglītības pieejamību un jauniešu iesaisti zinātnē.

Eiropas Savienības projektu Latvijā īsteno RTU Bērnu un jauniešu universitāte sadarbībā ar Babītes vidusskolu, partneri Dānijā ir Dansborgskolen, skola no Vīborgas pašvaldības, un organizācija «KlimaZirkus». «KlimaZirkus» palīdz skolēniem kopīgi ar vietējo uzņēmumu mentoriem veidot vides ilgtspējas un inovāciju projektus, kas iemāca prasmes risināt problēmas un spējas interpretēt pasauli, izmantojot daudzveidīgus rīkus.

Projektā BJU mācībspēki vadīs nodarbības un eksperimentus Latvijas un Dānijas skolēniem, kā arī uzlabos tehniskās iespējas un prasmes veidot bērniem un jauniešiem arvien interesantākas un noderīgākas nodarbības.

Pirmo starptautisko nodarbību Babītes vidusskolas un Dansborgskolen skolēniem vadīs BJU pasniedzēja, RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes studente Margarita Jegorova. Tā būs veltīta ūdenim – skolēni veiks dažādus eksperimentus, izmantojot priekšmetus un izejvielas, kas katram pieejamas mājās, noskaidros dažādas sakarības un caur darbošanos iegūs jaunas zināšanas. Piemēram, skolēni eksperimentā centīsies noskaidrot, vai pašu spēkiem var imitēt lietu.

Šopavasar plānotas vēl vairākas nodarbības, kas ļaus iegūt jaunas zināšanas par raķetēm un fiziku. Tās paredzētas 12 līdz 14 gadus veciem skolēniem.

«Atvērtās skolas princips paredz transformēt mācību pieejas un skolas ikdienu, izmantojot resursu un idejas, kas sasaucas ar vietējās sabiedrības un apkārtējās vides izaicinājumiem. Tiek atbalstīta ārējo ekspertu iekļaušana mācību procesā, brīvāka pieeja attiecībā uz nodarbību norises vietu, piemēram, nodarbības var rīkot digitāli, ārpus klases, kā arī veicināta mācīšanās darot,» skaidro RTU Bērnu un jauniešu universitātes vadītāja Zanda Krancmane.

RTU Bērnu un jauniešu universitāte ir licencēts izglītojošu nodarbību cikls, kura mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par zinātni un tehnoloģijām, kā arī atklāt viņiem nākotnes studiju un karjeras iespējas inženierzinātņu jomās. Nodarbības notiek Rīgā, Ogrē, Ādažos un Babītē. Vairāk informācijas – www.rtu.lv/lv/bju

«Phereclos» ir Eiropas Savienības projekts, ko īsteno daudzās Eiropas valstīs, balstoties bērnu un jauniešu universitāšu pieredzē un mazinot institucionālās robežas starp universitāti un sabiedrību. Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas īsteno projektu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI