DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Licencēta jaunveidotā Latvijas Universitātes un Daugavpils Universitātes vēstures un arheoloģijas doktora studiju programma

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Toms Grīnbergs

Augstākās izglītības kvalitātes aģentūra piešķīrusi licenci jaunveidotajai kopīgajai doktora studiju programmai “Vēsture un arheoloģija”, ko izstrādāja Latvijas Universitāte un Daugavpils Universitāte.

Studiju programmas mērķis ir nodrošināt vēstures zinātnes pēctecību, zinātnisko, augstākās izglītības un kultūras iestāžu vadošo darbinieku sagatavošanu, kuriem ir kompetence izvirzīt un risināt mūsdienu vēstures zinātnes svarīgākās problēmas, attīstot un nostiprinot Latvijas zinātnisko potenciālu, plašākā nozīmē tas nozīmē dalību intelektuālās elites veidošanā, kā arī spēju ietekmēt nacionālās vēstures zinātnes attīstības virzienu un prioritāšu noteikšanu.

Uzņemšanai studiju programmā nepieciešams maģistra grāds humanitārajās, sociālajās,  izglītības zinātnēs vai dabaszinātnēs vai tam pielīdzināma augstākā izglītība un dalība iestājpārrunās.

Studiju programmu absolvējušie iegūs zinātnes doktora grādu vēsturē un arheoloģijā.

Uzņemšana jaunveidotajā studiju programmā sāksies jau 2021. gada vasarā, savukārt programmas īstenošana – 2021. gada rudenī.

Aktuālajai informācijai par uzņemšanu studijās Latvijas Universitātē iespējams sekot vietnē www.gribustudet.lv un Daugavpils Universitātē vietnē https://du.lv/ieskaties-augstskola/skoleniem/uznemsana/.

Programma tapusi projekta “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015) ietvaros. Projektā piedalās astoņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Visu jauno studiju programmu izstrādi, to licencēšanu, aprobēšanu un akreditāciju iecerēts paveikt laika posmā līdz 2023. gada novembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI