DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Četri pretendenti sacentīsies par vietu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēgusies pieteikšanās atklātam konkursam uz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļa amatu. Saņemti pieteikumi no četriem pretendentiem.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 12. martā, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Uz konkursa otro kārtu izvirzītie pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēs savu redzējumu par SEPLP darbības prioritātēm un sabiedrisko mediju turpmāko attīstību. Tāpat konkursa otrās kārtas laikā pretendentiem būs jāatbild uz jautājumiem par demokrātiskas valsts vērtībām un sabiedriskajiem procesiem, sabiedrisko mediju lomu, ētiku un darbības pamatprincipiem, kā arī organizācijas pārvaldību atbilstoši padomes kompetencei.

Pretendenti, kuri tiks izvirzīti uz konkursa trešo kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: organizācijas vērtību apzināšanos, stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu, kā arī pārmaiņu vadību.

Konkursa noslēgumā komisijas izvēlētais atbilstošākais amata pretendents tiks virzīts apstiprināšanai Memoranda padomē.  Gala lēmumu par pretendenta apstiprināšanu SEPLP locekļa amatā pieņems Saeima.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors J. Citskovskis, tās sastāvā ir Kultūras ministrijas valsts sekretāre D. Vilsone, Vidzemes Augstskolas asociētais profesors J. Buholcs, Memoranda padomes nevalstisko organizāciju puses locekļi – biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” prezidents A. Gobiņš un biedrības “Sabiedriskās politikas centrs “Providus”” pārstāve A. Frīdenberga (kādu no Memoranda padomes locekļiem nepieciešamības gadījumā var aizvietot padomes locekle, biedrības “Latvijas Jaunatnes padome” pārstāve A. Jansone) –, kā arī biedrības “Latvijas Mediju ētikas padome” deleģētais pārstāvis A. Ķēniņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI