DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Valdība apstiprina finansējumu piešķirtajiem 100 miljoniem eiro autoceļu būvniecībai 2021. gadā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība šodien, 8. aprīlī, lēma, ka 2020. gada 8. decembrī apstiprinātais finansējums 100 miljonu eiro apjomā autoceļu atjaunošanai 2021. gadā tiks piešķirts no “Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem”. Piešķirtais finansējums dos iespēju veikt būvniecību vairāk nekā 50 valsts autoceļu posmos, atjaunojot vairāk nekā 450 kilometrus uz valsts autoceļiem visos Latvijas reģionos.

“Finansējums no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem ir papildu investīcijas, kas dod iespēju veikt ievērojamus uzlabojumus valsts autoceļu infrastruktūrā, tajā skaitā, uzlabot satiksmes drošību un atjaunot valsts autoceļu tīklā esošos tiltus. Tas ļauj realizēt arī autoceļu attīstības projektus administratīvi teritoriālās reformas kontekstā,” saka satiksmes ministrs Tālis Linkaits. “Šīs investīcijas ir arī nozīmīgas, lai mazinātu Covid-19 krīzes ietekmi uz ekonomiku, nodrošinot darbu ceļu būvniecības nozares un ar to saistītiem uzņēmumiem.”

Ņemot vērā, ka autoceļu projektu īstenošanai ir būtiska savlaicīga projektēšanas darbu veikšana un būvdarbu sezonas izmantošana, VSIA “Latvijas valsts ceļi” jau ir uzsākuši iepirkuma procedūras, plānojot aprīlī un maijā noslēgt 59 būvniecības darbu līgumus.

No piešķirtās summas 36,9 miljoni eiro plānots ieguldīt attīstības projektos saistībā ar administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, būvniecība tiks veikta 15 valsts reģionālos autoceļu posmos. Tas nodrošinās novadu administratīvo centru labāku sasniedzamību, uzlabos piekļuvi valsts un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem un darbavietām.

2021. gadā  kopējais finansējuma apjoms valsts autoceļu būvniecībai ir 325 miljoni eiro, plānojot veikt būvdarbus un sakārtot vairāk nekā 1100 kilometrus autoceļu. Visvairāk darbu norisināsies uz reģionālajiem autoceļiem, atjaunojot to segumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI