DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rēzekne kļūs par Daugavpils vadošo partneri Eiropas kultūras galvaspilsētas konkursā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gadā Kultūras ministrija izsludināja priekšatlasi Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanas 2027. gadam. Rēzeknes pilsēta uz konkursu pretendēs kā Daugavpils pilsētas vadošais partneris.

Katru gadu Eiropas komisijas starptautiska žūrija konkursa kārtībā izvēlas divas pilsētas Eiropā, kurām piešķir Kultūras galvaspilsētas statusu. Tas paredz kultūras notikumus gada garumā un arī pilotprojektus, valsts un pilsētas infrastruktūras uzlabošanu, tūrisma plūsmas pieaugumu u.c. 2027. gadā šāda iespēja būs vienai Latvijas un vienai Portugāles pilsētai. Latvijai šī ir jau otrā iespēja piešķirt kādai no pilsētām Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu. 2014. gadā nosaukums tika piešķirts divām Eiropas pilsētām – Latvijas galvaspilsētai Rīgai un Ūmeo Zviedrijā.

Daugavpils pilsētas pašvaldība 26. janvārī visām Latgales pašvaldībām izsūtīja vēstuli, informējot par lēmumu piedalīties konkursā un aicinot citas pašvaldības sadarboties.

Rēzeknes pilsētas dome atbildes vēstulē piedāvāja kļūt par Daugavpils vadošo partneri, ņemot vērā abu republikas pilsētu nozīmi Latgales reģiona kultūras jomas attīstībā un izaugsmē, kā arī atšķirīgo un daudzveidīgo kultūras piedāvājumu.  

Lai arī uzvaras gadījumā par Eiropas kultūras galvaspilsētu tiktu atzīta Daugavpils, startējot kopā daudzveidīgais piedāvājums palielinātu iespējas uz uzvaru, kā arī Rēzeknes pilsēta kā vadošais partneris tiktu aktīvi iesaistīta, uzņemot arī ievērojamu skaitu tūristu.

17. februārī Rēzeknes pašvaldības speciālisti tiksies ar darba grupu, kas strādā pie Daugavpils pieteikuma izstrādes, lai iezīmētu sadarbības jomas, kurās Rēzekne var iesaistīties.

“Eiropas kultūras galvaspilsēta” ir viena no zināmākajām Eiropas iniciatīvām ar mērķi aizsargāt un veicināt kultūru daudzveidību Eiropā, uzsvērt tās kopīgās iezīmes, vairot iedzīvotāju piederības apziņu kopējai kultūras telpai un rosināt kultūras ieguldījumu pilsētu ilgtermiņa attīstībā saskaņā ar to attiecīgajām stratēģijām un prioritātēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI