DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Iepazīstinās ar interešu pārstāvības atklātības regulējuma pamatprincipiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē 26. janvārī plkst. 10.00 iepazīstinās ar izstrādātajiem “Interešu pārstāvības atklātības regulējuma pamatprincipiem”. 

Lobēšanas atklātības likums noteiks ietvaru sabiedrības interesēs balstītu lēmumu pieņemšanai un interešu aizstāvju komunikācijai ar lēmumu pieņēmējiem, kā arī nodrošinās atklātību varas institūciju lēmumu pieņemšanas procesam. Latviju par šāda regulējuma trūkumu ilgstoši kritizējušas starptautiskās institūcijas.

Dokumentu izstrādājusi darba grupa deputātes Ineses Voikas (“Attīstībai/Par!”) vadībā, kura informēs par pamatprincipiem, pēc kuriem plānots vadīties likumprojekta izstrādē. Komisija iecerējusi par pamatprincipiem rīkot publisku apspriešanu, aicinot ikvienu interesentu izteikt savu viedokli par lobēšanas jeb interešu pārstāvības regulējuma nepieciešamību un ierosinājumus par tālāku virzību.

Savukārt sociologs Arnis Kaktiņš iepazīstinās ar komunikācijas vadības aģentūras “Deep White” sabiedriskās domas aptauju “Sabiedrības intereses varas gaiteņos. Interešu pārstāvības likuma novērtējums.”, kas tapusi sadarbībā ar SKDS. Aptaujā noskaidrota Latvijas iedzīvotāju nostāja saistībā ar lobēšanas likumdošanas nepieciešamību un sabiedrības iespējām ietekmēt varas pārstāvju – deputātu, ministru, valsts un pašvaldību darbinieku – pieņemtos lēmumus, kas skar sabiedrības intereses.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI