DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstnieka Džona Kārvaila paziņojums 2021. gada 13. janvāris

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

1991. gada 13. janvārī, desmitiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju nevardarbīgi izgāja Rīgas ielās, lai celtu barikādes un nosargātu Latvijas jaunās neatkarīgās, demokrātiskās institūcijas no padomju draudiem. Divu saspringtu nedēļu laikā, septiņi cilvēki zaudēja dzīvības, taču padomju vara nespēja iebiedēt aizstāvjus un galu galā pārtrauca konfrontāciju.

Uz mani atstāja neizdzēšamu iespaidu to vīriešu un sieviešu drosme, kuri tajā janvārī piepildīja ielas, un daudzi, kuri stāvēja uz barikādēm vai ieradās ar baļķiem pildītās kravas automašīnās, traktoros un sniega tīrītājos, lai aizsargātu Rīgas sirdi. Vienoti alkās pēc brīvības, viņu drosme bija spēcīgs ierocis ilgajā cīņā, lai noraidītu Padomju Savienības nelikumīgo aneksiju, okupāciju un Baltijas valstu apspiešanu.

Turpmāko desmitgažu laikā Latvija ir apliecinājusi nelokāmu uzticību brīvībai un demokrātijai, stāvot līdzās Amerikas Savienotajām Valstīm un NATO sabiedrotajiem un atbalstot kaimiņvalstu un citu tautu demokrātiskos centienus citviet pasaulē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI