DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs: reliģijas brīvība ir jāveicina un jāaizsargā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 17. novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiešsaistē piedalījās Starptautiskās reliģijas brīvības alianses ministru forumā.

E. Rinkēvičs pievienojās alianses ministru paziņojumam par vienotu redzējumu reliģijas brīvības veicināšanai, izceļot nepieciešamību apkarot reliģiskās doktrīnas ļaunprātīgu izmantošanu: “Latvija atbalsta tiesības uz dzimumu līdztiesību un nediskrimināciju arī reliģijas brīvības kontekstā.

Ministrs atzīmēja, ka nepilna gada laikā no tās dibināšanas brīža alianse sevi ir pierādījusi kā nozīmīgu platformu reliģijas brīvības veicināšanai visā pasaulē. Alianse ir operatīvi reaģējusi uz reliģijas brīvības pārkāpumiem un iestājusies pret personu diskrimināciju vai vajāšanu reliģiskās pārliecības dēļ. Piemēram, reaģējot uz reliģijas brīvības pārkāpumiem Baltkrievijā, šā gada septembrī alianse virzīja Latvijas sagatavoto paziņojumu, aicinot Baltkrievijas varasiestādes ļaut Baltkrievijā atgriezties Minskas-Mogiļevas arhibīskapam Tadeušam Kondrusevičam, un saukt pie atbildības tos, kuri pārkāpj tiesības uz reliģijas brīvību.

“Reliģijas brīvība ir jāveicina un jāaizsargā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī,  uzsvēra ministrs.

E.Rinkēvičs atgādināja, ka valsts un reliģisko organizāciju sadarbības veicināšanai Latvijā pastāv konsultatīva institūcija - Garīgo lietu padome, kuras priekšsēdētājs ir Ministru prezidents. Tāpat Latvijas valdība piešķir finanšu resursus sakrālā mantojuma aizsardzībai un saglabāšanai, un turpinās to darīt.

“Mums vēl tāls ceļš ejams, lai sasniegtu savu mērķi - pilnīgu un beznosacījumu cieņu reliģijas brīvībai visā pasaulē. Alianses centieni veicināt reliģijas brīvību un pretoties centieniem to vājināt ir paraugs starptautiskajai sabiedrībai,” nobeigumā pauda ministrs.

Informācijai

Starptautiskā reliģijas brīvības alianse (International Religious Freedom or Belief Alliance) ir dibināta 2020. gada 5. februārī Vašingtonā, Amerikas Savienotajās Valstīs.

Alianses ministru foruma mērķis ir apvienot dalībvalstu ārlietu ministrus, lai pārrunātu dalībvalstu reliģijas brīvības politikas prioritātes un priekšlikumus rīcībai turpmākajos 6 līdz 12 mēnešos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI