DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

VUGD sadarbībā ar LU Baldonē rīko praktiskās mācības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes Astronomijas institūta ēkās Baldonē 14. oktobrī notika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) praktiskās mācības, kurās tika veikti glābšanas darbi ķīmiskā vidē, kā arī masveida cilvēku un tehnikas atsārņošana. 

LU atsaucās VUGD aicinājumam un labprāt atvēlēja savas telpas mācībām, jo arī LU ir nācies saskarties ar šādiem izaicinājumiem, informē LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs. 

“Šīs mācības bija arī labs paraugs mūsu pašu procesu uzlabošanai, lai mūsu telpās nepieļautu tādu pašu vai līdzīgu scenāriju,” skaidro M. Počs. 

Mācību scenārijs paredzēja, ka pamestā noliktavā jaunieši nejauši sagāž sastatnes, kurām sabrūkot, tiek apgāztas mucas, kurās atrodas nātrija cianīds un vēl cita muca ar nezināmu šķidrumu. Vielām saskaroties, notiek reakcija un sāk izdalīties zilskābe. Jaunieši ziņo par notikumu, zvanot 112, papildus informējot, ka nespēj izkļūt no telpas. 

Mācību mērķis bija pārbaudīt un pilnveidot VUGD amatpersonu spējas veikt un vadīt glābšanas darbus ķīmiskā vidē, veikt cilvēku un tehnikas atsārņošanas pasākumus, kā arī veikt bīstamo vielu savākšanu. Mācībās piedalījās VUGD amatpersonas no Rīgas reģiona pārvaldes 1., 7., 8. daļas, kā arī Olaines daļas un Baldones posteņa. 

Mācībās kā novērotāji arī piedalījās LU pārstāvji. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI