DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

Latvijas un Francijas prezidenti Rīgā apspriedīsies par ES nākotni, Zaļo kursu un demokrātijas attīstību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

29. un 30. septembrī Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies V. E. Francijas Republikas prezidents Emanuels Makrons (H. E. Emmanuel Macron) ar kundzi Brižitu Makronu (Brigitte Macron). Tā būs pirmā Francijas prezidenta vizīte Latvijā divpusējā formātā kopš prezidenta Žaka Širaka oficiālā apmeklējuma 2001. gadā.

“Latvijas un Francijas divpusējās attiecības jau vēsturiski ir ļoti ciešas un draudzīgas. Francija ir bijusi Latvijas sabiedrotais pirms 100 gadiem Neatkarības karā, Francija atzina Latvijas de iure 1921. gadā, un Francija mūsdienās NATO ietvaros ir daudz ieguldījusi Baltijas reģiona drošībā, tāpēc divpusējo attiecību un dialoga stiprināšana starp Latviju un Franciju ir ļoti nozīmīga,” uzsver Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.

Valsts prezidents Egils Levits ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu pārrunās reģiona drošības jautājumus, tai skaitā attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju, runās par Eiropas Savienības nākotni un Eiropas Zaļo kursu, tāpat tiks diskutēts par demokrātijas attīstību un sabiedrības iesaisti demokrātijas procesos. Plānots pārrunāt arī izaicinājumus dialogā ar sabiedrību, ko rada dezinformācija un sociālo mediju ietekmes nostiprināšanās, kā arī pievērsties jautājumiem par digitālo transformāciju.

Vizītes pirmajā dienā, 29. septembrī, paredzēta oficiālā Francijas prezidenta Emanuela Makrona un Brižitas Makronas sagaidīšanas ceremonija laukumā pie Rīgas pils, E. Levita un E. Makrona paziņojums presei un abu valstu delegāciju sarunas.

Vizītes otrajā dienā, 30. septembrī, plānota Francijas prezidenta tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un abu amatpersonu preses konference. Pēc tam Francijas prezidents apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju, kam sekos svinīgā ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. Turpinājumā E. Makrons dosies pastaigā pa Vecrīgu, pēc kā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā paredzēta apaļā galda diskusija par demokrātiju digitālajā laikmetā. Diskusijā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Francijas prezidents Emanuels Makrons, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, fonda atvērtai sabiedrībai DOTS izpilddirektore un sarunu festivāla LAMPA direktore Ieva Morica, domnīcas “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka un Latvijas ANO Jauniešu delegāte Natālija Knipše. Savukārt vizītes noslēgumā Francijas prezidents ar kundzi dāvinās grāmatu Tautas grāmatu plauktam.

Lai nodrošinātu augsta riska Covid-19 infekcijas skartu ārvalstu amatpersonu vizīšu norisi Latvijas Republikā, Valsts prezidenta kanceleja izstrādājusi epidemioloģiskās drošības protokolu. Saskaņā ar to vizītes laikā gan viesu, gan Latvijas delegācija, vizītes norisē iesaistītās personas, tai skaitā mediju pārstāvji valkā mutes un deguna aizsegu, ievēro drošu distancēšanos, atsakās no sarokošanās un nelieto koplietošanas priekšmetus.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI