DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
3
1
3

Valsts prezidents Rēzeknē aicina uz diskusiju par Latgales identitāti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 25. septembrī Valsts prezidents Egils Levits viesosies Rēzeknē, kur plkst. 12.00-14.00 Latgales vēstniecībā “Gors” notiks saruna par Latgales identitāti – par tās vēsturi, esošo situāciju un latgaliskās identitātes attīstību nākotnē.

Diskusijas ietvaros plānota gan paneļdiskusija ar Valsts prezidenta dalību, gan paneļdiskusijas dalībnieku un klātesošās auditorijas domu apmaiņa, pieredzes un priekšlikumu izteikšana.

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits šā gada vasarā un rudenī rīko diskusiju ciklu par latviešu vēsturisko zemju un kultūrtelpu identitāti un ilgtspējīgu attīstību pirms Valsts prezidenta likumprojekta “Latviešu vēsturisko zemju likums” iesniegšanas Saeimā.

Likumprojekta mērķis ir veicināt latviskuma daudzveidības saglabāšanos un stiprināt Latvijas cilvēku kultūrvēsturisko identitāti un piederību noteiktai latviešu vēsturiskajai zemei. Tāpat likumprojekts veicinās cilvēku sabiedrisko aktivitāti savas identitātes un vietējās kultūrtelpas saglabāšanā, jo nevienu identitāti nevar izveidot, ja nav cilvēku, kuri to pieņem un kopj. Likumprojekts arī noteiks, kādā veidā tiks atbalstīta latviešu vēsturisko zemju un kultūrtelpu saglabāšanās un ilgtspējīga attīstība.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI