DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Kravu pārvadātāji “Atran” un “Eleron” audzē darbības apjomus lidostā “Rīga”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kravu pārvadātāji “Atran” un “Eleron” palielina reisu skaitu savos regulārajos kravu pārvadājumos no un uz lidostu “Rīga”.

Ukrainas gaisa kravu pārvadātājs “Eleron”, kurš šonedēļ aviokompānijas, lidostas “Rīga” un nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” sadarbības projekta “Ziemeļu tilts” ietvaros izpildīja savu 100 lidojumu no Ļvovas, palielinājis reisu skaitu līdz 5 lidojumiem nedēļā.

Aviokompānija no Rīgas uz Ukrainu piegādā Ķīnas e-komercijas kravas, savukārt no Ukrainas uz Rīgu  - pasta kravas no “Nova Poshta” uz VAS “Latvijas Pasts”. “Eleron” ģenerāldirektors Andrejs Kišinskis (Андрей Кишинский), izsakot pateicību par sadarbību lidostai “Rīga” un “airBaltic”, norāda: “Sasniegtie rezultāti liecina, ka pagājušajā gadā, uzsākot šo projektu, esam izdarījuši pareizo likmi. Turpmāk plānojam palielināt importa un eksporta kravu plūsmu starp Rīgu un Ļvovu līdz 150 tonnām mēnesī.” “Eleron” plāno šajā reisā aizstāt līdz šim izmantoto gaisa kuģi AN-26 ar ietilpīgāko Boeing-737.

Kravu reisu skaitu no Handžou pilsētas Ķīnā uz lidostu “Rīga” maijā palielināja arī kravu pārvadātājs “Atran”, kas līdz ar to “Cainiao Smart Logistics Network Limited” un VAS “Latvijas Pasts” e-komercijas projekta ietvaros uz Rīgu veic piecus lidojumus nedēļā ar Boeing 737-800BCF gaisa kuģi.

“Atran” ģenerāldirektors Vitālijs Andrejevs (Виталий Андреев) uzsver: “Šajā visai pasaulei sarežģītajā laikā e-komercija ir vienīgais drošais iepirkšanās veids, bet ātra preču piegāde – vienīgais veids, kā savlaicīgi apgādāt ar visu nepieciešamo cilvēkus, kuri atrodas pašizolācijā vai karantīnā. Tieši tāpēc, lai piegādes notiktu ātri un savlaicīgi, mēs, attīstot savu maršrutu tīklu ar vienu no mūsu galvenajiem pasūtītājiem, palielinām reisu skaitu no Ķīnas uz Rīgu.”

Jau vēstīts, ka 2019.gadā lidostā “Rīga” tika apkalpoti vairāk nekā 27 tūkstoši tonnu kravu – gandrīz puse no visām Baltijas valstu aviokravām. Šā gada pirmajos mēnešos lidostā “Rīga” apkalpotas 8075 tonnas kravu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI