DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

ASV vēstniecība un LR Aizsardzības ministrija piegādā dezinfekcijas līdzekļus un cimdus Latvijas skolām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 30.maijā, ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails pasniedza Izglītības ministrijai un Veselības ministrijai 1 000 litru Latvijā ražotus uzņēmuma “AS Spodrība” roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļus un 22 500 pāru ne-sterilo vienreizlietojamo cimdu. Latvijas valdības vārdā dāvinājumu saņēma veselības ministre Ilze Viņķele un Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš.

Projektu realizēja ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju, kas veic COVID-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo līdzekļu centralizētos iepirkumus. Finansējumu 15 000 ASV dolāru apmērā nodrošināja ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programma. Roku dezinfekcijas līdzekļus un cimdus skolas izmantos, lai nodrošinātu 12.klašu centralizēto eksāmenu norisi, kas sāksies 2.jūnijā un turpināsies līdz jūlija beigām.

Roku dezinfekcijas līdzekļu un cimdu dāvinājums skolā ir otrais Civilās sadarbības programmas projekts COVID-19 izplatības ierobežošanai, ko ir īstenojis ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs. Š.g. maija vidū ASV vēstniecība nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 3 660 litru roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļu.

ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs Civilās sadarbības programmas ietvaros sadarbojas arī ar citām valsts iestādēm, kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, reģionālajām pašvaldībām, skolām, pansionātiem, un bērnu namiem. Kopš 2007.gada ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs ir realizējis vairāk nekā 45 projektus, kuru kopējais finansējums ir aptuveni 10 miljoni ASV dolāru. Projektu realizēšanai tiek piesaistīti Latvijas uzņēmumi, tādejādi veidojot tiešu ieguldījumu Latvijas ekonomikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI