DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Amatos apstiprina vairākus Rīgas domes departamentu direktorus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 29. maijā Rīgas domes pagaidu administrācija amatos apstiprināja vairākus Rīgas domes departamentu direktorus.

No 1.jūnija Rīgas domes Finanšu departamenta direktora amatā iecelts Uldis Rakstiņš, kurš jau kopš 2000.gada pašvaldībā ieņem amatus, kuri saistīti ar ekonomiku un finanšu vadību. Kopš 2019.gada novembra U.Rakstiņš pildīja Finanšu departamenta direktora pienākuma izpildītāja pienākumus.

Par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktori no 1.jūnija  apstiprināta Ilze Purmale, kura kopš 2019.gada oktobra pildīja departamenta direktora pienākuma izpildītāja pienākumus. Jau kopš 2001.gada I. Purmales darba pieredze ir saistīta ar  Rīgas pilsētvides plānošanu un attīstību, ieņemot dažādus amatus pašvaldībā.

Savukārt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu no 1.jūnija vadīs Māris Krastiņš. Viņš ir ieguvis bakalaura grādu politikas zinātnēs, kā arī jurista kvalifikāciju un maģistra grādu sabiedrības vadībā. Darba pieredze savulaik arī gūta Pašvaldības lietu ministrijā un Īpašo uzdevumu lietu ministrijā. Vairāk kā piecus gadus vadījis Izglītības un zinātnes ministrijas satura un eksaminācijas centru. 2015.gadā ieņēma arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieka informācijas komunikāciju tehnoloģiju jautājumos amatu. Līdz 2019.gada janvārim viņš bija Ministru prezidenta biroja vadītājs.

Kandidātu atlases komisija Finanšu departamenta direktora amatam izvērtēja septiņus pretendentus, Pilsētas attīstības departamentā – 15 pretendentus, savukārt Izglītības, kultūras un sporta departamentam – astoņus pretendentus. Kandidātiem tika izvirzītas tādas prasības kā maģistra grāds zinātnes nozarē, kas nodrošina konkrētam amatam nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, atbilstoša darba pieredze (vēlama ne mazāk kā divu gadu darba pieredze vadošā amatā un pieredze ar Departamenta darbību saistītā jomā) un nevainojama reputācija. Tāpat tika ņemtas vērā kandidātu valodu zināšanas, izpratne par pašvaldības un Departamenta darbības jomu, labas komunikācijas, argumentācijas un prezentācijas prasmes, precizitāte un analītiska domāšana. Atbilstoši šiem kritērijiem, kas tika vērtēti pieteikuma vēstulēs, CV, sniegtajā redzējumā par Departamenta attīstību, publiski atrodamajā informācijā un klātienes intervijās, Uldis Rakstiņš, Ilze Purmale un Māris Krastiņš ir ieguvuši visvairāk punktu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI