DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs ar Vācijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru pārrunā Latvijas un Vācijas attiecības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 20. maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs videokonferencē ar Vācijas Ārlietu ministrijas jauno valsts sekretāru Migelu Bergeru (Miguel Berger) pārrunāja divpusējās sadarbības jautājumus, kā arī aktuālos Eiropas Savienības (ES) un starptautiskās darbakārtības tematus. A. Pelšs apsveica valsts sekretāru ar darba gaitu uzsākšanu, novēlot intensīvu un ar kopīgiem sadarbības projektiem bagātu darba cēlienu.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka Latvijai un Vācijai ir izveidojies ciešs un intensīvs politiskais dialogs, kā arī izcila sadarbība ekonomikā, kultūrā un izglītībā. Valsts sekretārs atzīmēja, ka ekonomiskajā sadarbībā ir potenciāls padziļināt sadarbību tādās jomās kā jaunu tehnoloģiju izstrāde un inovācijas. A. Pelšs pateicās par Vācijas būtisko ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, kā arī pozitīvi vērtēja sadarbību, nodrošinot Latvijas iedzīvotāju atgriešanos mājās no Vācijas un citām valstīm Covid-19 izraisītās krīzes apstākļos.

Sarunas turpinājumā valsts sekretāri pārrunāja Covid-19 pandēmijas ierobežošanas pasākumu efektivitāti, kā arī stratēģiju ierobežojumu atcelšanai, uzsverot, ka šajos laikos īpaši svarīga ir ES solidaritāte un vienotība. Puses atzīmēja, ka nepieciešams pēc iespējas ātrāk vienoties par ambiciozu ES daudzgadu budžetu un Atveseļošanās fondu, lai solidāri atbalstītu dalībvalstu ekonomiku atjaunošanu.

A. Pelšs norādīja, ka pandēmija ir ietekmējusi arī ES darbakārtību un Vācijai, šā gada vidū pārņemot prezidentūru ES Padomē, būs jāstājas pretī vairākiem nopietniem izaicinājumiem. Tāpat valsts sekretārs novēlēja Vācijai veiksmīgi aizvadīt prezidentūru un apliecināja Latvijas atbalstu Vācijai šajā atbildīgajā darbā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI