DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Deviņi Ministru kabineta locekļi turpinās darbu, ievērojot pašizolāciju dzīvesvietā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā, ka vienam no koalīcijas partneriem, Saeimas deputātam, ir apstiprināta COVID-19 saslimšana, 9 Ministru kabineta locekļiem, saskaņā ar epidemiologu norādēm, ir noteikts ievērot pašizolāciju dzīvesvietā 14 dienu garumā kopš pēdējā klātienes kontakta ar inficēto kolēģi.

Pašizolācijā atrodas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, finanšu ministrs Jānis Reirs, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (pašlaik pilda arī ekonomikas ministra pienākumus), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, labklājības ministre Ramona Petraviča, kultūras ministrs Nauris Puntulis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce un zemkopības ministrs Kaspars Gerhards. Visi minētie MK locekļi pirmdien, 16. martā, piedalījās valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē, kuru apmeklēja arī ar COVID-19 saslimušais koalīcijas partneris.

Valdības darbs turpinās attālinātā režīmā.

Pašizolācijā šobrīd neatrodas aizsardzības ministrs Artis Pabriks, satiksmes ministrs Tālis Linkaits, veselības ministre Ilze Viņķele un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Jau ziņots, kas sabiedrības veselības nolūkos valdība turpmāk strādās attālinātā režīmā, arī sadarbības sanāksmes notiks attālināti, netiekoties klātienē. 

“Vīrusa izplatīšanās ierobežošana ir visas sabiedrības un reizē katra indivīda rokās. Saskaņā ar epidemiologu teikto šis ir īpaši izšķirošs brīdis, kad noteikto ierobežojumu ievērošanai ir ļoti liela nozīme. Būsim tālredzīgi un atbildīgi!” uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

K. Kariņš aicina visus koalīcijas partnerus, valsts pārvaldes darbiniekus ievērot epidemiologu norādījumus un ikvienu rīkoties atbildīgi sabiedrības veselības labā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI