DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris apmeklēs Zemessardzes 53. kājnieku bataljonu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 21. februārī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, turpinot darba vizītes Zemessardzes 1. Rīgas brigādē, apmeklēs 53. kājnieku bataljonu, lai  pārrunātu bataljona turpmāko attīstību, personāla komplektēšanas jautājumus, kā arī spēju attīstības projektu izpildes gaitu. 

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes uzdevums ir nodrošināt valsts sauszemes teritorijas aizsardzību, atbalstot Nacionālos bruņotos spēkus. Uzdevums tiek realizēts, iesaistot Latvijas pilsoņus valsts aizsardzības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, nodrošinot nacionālajai drošībai svarīgu valsts objektu aizsardzību, sadarbojoties ar citām valsts varas institūcijām. Miera laikā brigādes bataljoni piedalās avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos un ārkārtējo situāciju izraisīto seku likvidēšanā.

Zemessardzes 53. kājnieku bataljons dibināts 1991. gada 25. septembrī, kā Zemessardzes 53. Bauskas bataljons. 2003. gada 1. septembrī 53. bataljons tika reorganizēts un pievienots Zemessardzes 54. bataljonam. Savukārt 2018. gada 3. janvārī Zemessardzes 53. kājnieku bataljons tika atjaunots un atrodas Zemessardzes 1. Rīgas brigādes sastāvā. 

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Pievienojies.

Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē, interesenti ir aicināti zvanīt uz  Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru – 1811.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI