DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Skola
2
2

Rēzeknes pašvaldība ēnu dienā uzņēma 25 skolēnus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rēzeknes pilsētas domē norisinājās visā pasaulē populārais skolēnu karjeras izglītības pasākums “Ēnu diena”. Šogad dažādu pašvaldības speciālistu darba gaitām sekoja 25 5. -12. klašu skolēni, lai iepazītos ar amatiem, kas nākotnē palīdzēs izvēlēties piemērotāko profesiju.

Ēnu dienā piedalījās jaunieši ne tikai no Rēzeknes izglītības iestādēm, bet arī no Ludzas, Maltas un Verēmiem. Pēc darbadienas, kas ilga divas stundas, ēnotāji un ēnu devēji tikās Rēzeknes pilsētas domes zālē, kur pārrunāja gūtos iespaidus, kā arī aizpildīja apliecinājumus par dalību Ēnu dienā. Jaunieši atzina, ka viesoties pašvaldībā bija interesanti, un tā bija iespēja noskaidrot par aktuālajiem notikumiem Rēzeknē.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs izteica gandarījumu par izrādīto interesi “ēnot” tik dažādas profesijas: “Esam priecīgi, ka skolēniem ir dažādas intereses, turklāt uzņēmām “ēnas” ne tikai no Rēzeknes. Mēs ļoti ceram, ka šī diena bija vērtīga un palīdzēja pietuvoties lēmuma par potenciālo karjeras virzienu. Pašvaldībai būs nepieciešami jauni un spējīgi darbinieki, tāpēc, stāstot par savu ikdienu, centāmies ikvienu ieinteresēt.”

Rēzeknes pilsētas domē “ēnas” šogad uzņēma Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra vadītāja Jevgenija Kušča, Juridiskās nodaļas vadītāja Margarita Voiciša, Pārvaldes “Sociālais dienests” vadītājs Gunārs Arbidāns, Latgales vēstniecības GORS vadītāja Diāna Zirniņa, Sporta pārvaldes vadītājs Aleksejs Grehovs, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs, Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings un Attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI