DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmierā notiks Jautrītei Putniņai veltīts Starptautiskais jauno pianistu konkurss

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ikviens interesents 29.janvārī no plkst.10.30 gaidīts Valmieras Kultūras centrā, kur norisināsies Jautrītei Putniņai veltītais Starptautiskais jauno pianistu konkurss.

Katrs dalībnieks atskaņos trīs skaņdarbus: klasicisma laikmeta izvērstas formas, dalībnieka pārstāvētās valsts komponista un brīvas izvēles skaņdarbu. Žūrijā būs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Ventis Zilberts, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas pasniedzēja, Valmieras Mūzikas skolas absolvente Ilze Treija un Valgas Mūzikas skolas pedagoģe Lenel Rand.

Šogad konkursā piedalīsies 29 dalībnieki no Latvijas un Igaunijas.

“Konkursa mērķis ir attīstīt jauno pianistu profesionālās prasmes un uzstāšanās kultūru klavierspēlē. Turklāt tā ir lieliska iespēja aprunāties ar žūrijas pārstāvjiem, lai saprastu, kas ir katra audzēkņa stiprās puses un pie kā vēl jāpiestrādā. Viņi ir atvērti, labprāt sniedz padomus, izprot bērna spējas konkrētos vecumposmos, prot viņus ieinteresēt un motivēt,” stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba.

 Valmierā Starptautiskajam jauno pianistu konkursam ir senas saknes. Godinot izcilo pianisti, valmierieti Jautrīti Putniņu, šis būs jau otrais gads, kad konkurss nes viņas vārdu. “Jautrīte Putniņa ir Valmieras leģenda. Arī jaunā paaudze uzzina par viņas lielajām darba spējām, neparasto raksturu un, protams, talantu. Viņa ļoti cienīja bērnus un spēja saskatīt to īpašo viņos, tāpēc priecājamies, ka konkursam, veltot to izcilajai pianistei, arī piemīt šī īpašā dzirksts,” uzsver I.Sudraba.

Ikviens interesents aicināts klātienē klausīties dalībnieku uzstāšanos un skaistu klaviermūziku. “Programma nav viegla, tā prasa jau zināmu meistarību. Tāpēc ne tikai aicinām gadu sākt skaisti un baudīt mūziku, bet atbalstīt jaunos talantus. Kas zina, iespējams, pēc vairākiem gadiem par kādu no viņiem dzirdēsim jau starptautiskā mērogā. Jau tagad priecājamies par diviem mūsu skolas absolventiem. Fēlikss Siliņš un Markuss Daniels Kolosovs, abi savulaik piedalījušies arī šajā jauno pianistu konkursā, šobrīd muzikālo talantu attīsta Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā,” stāsta I.Sudraba.

Konkursu rīko Valmieras Mūzikas skola sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI