DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Vēlas veidot jaunus atkritumu apsaimniekošanas laukumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 21. janvārī, akceptēja Rīgas domes lēmumprojektus par divu jaunu atkritumu apsaimniekošanas vietu izveidi Rīgā. Laukumi atradīsies Jāņuvārtu ielā un Radžu ielā.

SIA „Demontāža” plāno Jāņuvārtu ielā veikt būvniecības atkritumu (būvgružu) šķirošanu, pagaidu uzglabāšanu un pārstrādi. Pirmajā pārstrādes posmā notiks šķirošana ar rokām, atlasot organiskas dabas piemaisījumus. Pēc tam tehnoloģiskā shēma paredz visu veidu būvgružu šķirošanu četrās galvenajās grupās: betona un dzelzsbetona būvgruži, brāķētās un nederīgās konstrukcijas; asfaltbetona būvgruži; ķieģeļu, javas, keramikas, grunts, šķembu maisījums; koksnes atkritumi. Drupinātājā būvgružus sasmalcinās un sadalīs trīs frakcijās: smalkā frakcija; rupjā frakcija; asfalts.

Savukārt SIA „Ģūģeri” vēlas Radžu ielā 18 organizēt stikla lausku pārstrādi un stikla smilts ieguvi. Stikla smilšu ražošanu paredzēts veikt esošā angāra tipa ēkā.

Vietas, kur paredzēts veidot jaunos atkritumu savākšanas un apstrādes laukumus, atrodas ražošanas un komercdarbības apbūves teritorijās. Gala lēmumus par laukumu izveidi pieņems Rīgas dome.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI