DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas karavīri un militārā tehnika Vācijā piedalās militārajās mācībās “Combined Resolve XIII”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 17. janvāra līdz 5. februārim Hohenfelsā un Grāfenvorā, Vācijā norisināsies ASV Armijas Eiropā vadītās starptautiskās militārās mācības “Combined Resolve XIII”, kurās piedalīsies aptuveni 90 Latvijas karavīru un militārā tehnika.

Militārajās mācībās Vācijā piedalīsies 21 kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīna “CVR(T)” un kaujas atbalsta tehnika no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 2. Mehanizētā kājnieku bataljona.

Dalība mācībās “Combined Resolve XIII” sniedz iespēju uzturēt un pilnveidot rotas taktisko manevru spējas, tostarp spēju veikt aizsardzības un uzbrukuma operācijas, kā arī pilnveidot kaujas un uguns atbalsta spējas.

Starptautisko militāro mācību mērķis ir veicināt reģionālo stabilitāti un drošību, daudznacionālā vidē pilnveidojot sabiedroto un partnervalstu bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, kā arī apmācīt ASV Armijas spēkus, kas rotācijas kārtībā izvietoti Eiropā.

Lauka taktiskajās mācībās “Combined Resolve XIII” piedalās vairāk nekā 5000 dalībnieku no 17 valstīm. Šīs mācības tiek organizētas divas reizes gadā, un šogad pirmo reizi Latviju tajā pārstāvēs 2. Mehanizētais kājnieku bataljons. Līdz šim mācībās piedalījās 1. Mehanizētais kājnieku bataljons.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI