DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
2
2

Latvijas Zinātņu akadēmija nosauc 2019. gada nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izvērtējot konkursam par 2019. gada nozīmīgākajiem zinātnes sasniegumiem iesniegtos pieteikumus, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) nosaukusi desmit nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē, kā arī piešķīrusi septiņus LZA Prezidenta Atzinības rakstus. Šogad konkursam tika iesniegts 31 pieteikums. Uzvarētāju vidū ir Latvijas vadošo zinātnisko instititūciju pētnieku veikums, gan teorētiskie, gan lietišķie pētījumi atspoguļo mūsdienu zinātnes starpnozaru raksturu, kā arī Latvijas un ārvalstu zinātnieku veiksmīgo sadarbību.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, vēlot prieka pilnus Saulgriežus un Ziemassvētkus, kā arī veselīgu, ar gandarījumu un cilvēcisku laimi piepildītu Jauno gadu, uzsver: “Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdā pateicos ikvienam Latvijas zinātniekam, kurš strādā mūsu zemes augstskolās un institūtos, laboratorijās un uzņēmumos par Jūsu radošo veikumu aizejošajā 2019. gadā! Tā ir mūsu visu pārliecība, ka Jūsu darbs ir veikts zinātnes attīstības un Latvijas tautsaimniecības uzplaukuma vārdā! To apliecina arī šajā gadā izstrādātie gan teorētiskie, gan lietišķie pētījumi, kuru rezultāts ir mērāms ekonomiskās kategorijās gan kā iestrādes tālākiem padziļinātiem fundamentāliem pētījumiem, gan kā komercializācijai tuvinātu industriālu produktu paraugi!”

Zinātnes sasniegumu izvērtēšanu Latvijas Zinātņu akadēmija veic kopš 2002. gada. Gadu gaitā par LZA organizētā zinātnes sasniegumu konkursa popularitāti Latvijas zinātniski pētniecisko institūciju vidē un akadēmiskajās aprindās liecina stabilais konkursa dalībnieku skaits un pieteikumu nemainīgi augstā zinātniskā kvalitāte. Konkurss katru gadu tiek plaši atspoguļots medijos un kļuvis atpazīstams arī sabiedrībā.

Vairāk skatīt Latvijas Zinātņu akadēmijas mājaslapā 
https://ej.uz/zinatnes_sasniegumi_2019

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI