DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atliek gala lēmuma pieņemšanu par koku nociršanu Dumbrāja ielā 29

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija otrdien, 19. novembrī, atlika gala lēmuma pieņemšanu par atļaujas izsniegšanu koku ciršanai Dumbrāja ielā 29, Rīgā, kur projekta attīstītājs SIA „Bonava Latvija” iecerējis būvēt jaunas daudzstāvu daudzdzīvokļu ēkas ar pazemes un virszemes autostāvvietām.

„Publiskās apspriešanas laikā mēs saņēmām ļoti daudz viedokļu no Imantas un tuvāko apkaimju iedzīvotājiem, un vairums no tiem bija pret koku izciršanu, tāpēc komisija lēma, ka projekta attīstītājam ir jāmeklē vēl risinājumi, lai šeit saglabātu pēc iespējas vairāk ainaviski vērtīgo koku. Ja uzņēmums grib sevi pozicionēt kā sociāli atbildīgu uzņēmumu, tad viņam ir jāņem vērā sabiedrības nostāja,” teica Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Kopumā no Imantas un citu apkaimju iedzīvotājiem publiskās apspriešanas laikā, kas norisinājās no 21. maija līdz 17. jūnijam, tika saņemti 563 viedokļi par koku iespējamo ciršanu Dumbrāja ielā 29, Rīgā. Koku ciršana netika atbalstīta 160 anketās, kas saņemtas no tiešā tuvumā dzīvojošajiem, un 379 anketās, kurās savu viedokli pauduši tālāku apkaimju iedzīvotāji.

Projekta attīstītāja sākotnējā iecere paredzēja cirst divas kļavas, 25 bērzus, vienu ozolu, trīs priedes un vienu ievu. Patlaban būvnieks ir radis iespēju saglabāt vēl 4 kokus, kā arī  piedāvā konteineros iestādīt 18 dižstādus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI