DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā uzņēmējus iepazīstina ar sadarbības iespējām Āfrikā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 7. novembrī Ārlietu ministrijā norisinājās pasākums "Āfrika – jaunas iespējas sadarbībai", kas pulcēja vairāk nekā 70 uzņēmējus, valsts iestāžu un organizāciju pārstāvjus.

Pasākuma laikā Latvijā pirmo reizi notika Tirgus piekļuves diena, kas ir Eiropas Komisijas iniciatīva, lai tieši un nepastarpināti runātu ar dalībvalstu uzņēmējiem, iepazīstinātu ar tirgus piekļuves instrumentiem, kā arī kopīgi analizētu eksportētāju pieredzi, sastopoties ar nepamatotām tirdzniecības barjerām trešo valstu tirgos. Tirgus piekļuves dienā piedalījās Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta pārstāvji, kuri informēja par Tirgus piekļuves partnerības koncepciju, kā arī iepazīstināja ar ražotājiem un eksportētājiem nozīmīgu instrumentu – Tirgus piekļuves datubāzi.

Ņemot vērā, ka pasākuma fokusā bija Āfrikas reģions, dalībniekus informēja par aktuālo Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības režīmu ar Āfriku. Tirgus piekļuves partnerības iespējas tika skatītas, balstoties uz vairāku Latvijas eksporta tirgu piemēriem Āfrikā - Ēģiptē, Marokā, Nigērijā un Dienvidāfrikā.

Tāpat pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar sadarbības iespējām Āfrikā, izmantojot attīstības sadarbības instrumentus. Eiropas Komisijas pārstāvis informēja par ES Ārējo investīciju plānu, kas paredz vairākus atbalsta mehānismus privātajam sektoram aizdevumu, garantiju un investīciju veidā. ES ārējā investīciju plāna mērķis ir sniegt ieguldījumu Āfrikas valstu ekonomiskajai un sociālajai attīstībai, mobilizējot privātās investīcijas. Tas tiek ieviests ar dažādu starptautisko finanšu institūciju starpniecību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI