DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ikšķiles “Tautas sapulcē” piedalīsies Saeimas deputāti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ikšķiles novada pašvaldība aicina visus Ikšķiles novada iedzīvotājus un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz “Tautas sapulci” 30.oktobrī plkst. 19.00 pašvaldības administratīvajā ēkā Peldu ielā 22, Ikšķilē. Uz šo “Tautas sapulci” nosūtīts ielūgums Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputātiem, kuri komisijas sēdē pirms pirmā lasījuma plāno izskatīt likumprojektu "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums". Savu klātbūtni “Tautas sapulcē” jau ir apstiprinājis deputāts Viktors Valainis. Pasākumā tiks prezentēts arī “Latvijas Reģionu Apvienības” valdes priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna vērtējums par administratīvi teritoriālo reformu.

“Tautas sapulcē” paredzēts apspriest Ikšķiles novada tālāko rīcību saistībā ar Saeimā iesniegto likumprojektu, kā arī Ikšķiles novada iedzīvotāju pārstāvji, kuri tikās ar Latvijas Valsts prezidenta kancelejas vadītāju informēs par notikušajām sarunām.

Valsts prezidenta kanceleja ir nosūtījusi atbildi Ikšķiles novada iedzīvotājiem uz iesniegto vēstuli, kurā Valsts prezidents tika aicināts nepieļaut Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotās administratīvi teritoriālās reformas sasteigtu īstenošanu. Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Andra Teikmaņa parakstītajā vēstulē teikts: “Lai nodrošinātu Ikšķiles novada pašvaldības iedzīvotāju interešu pārstāvību, aicinām sekot līdzi minētā likumprojekta apspriešanai Saeimā un nepastarpināti vērsties ar priekšlikumiem un ieteikumiem normatīvā regulējuma pilnveidei Saeimā, tās komisijās vai Saeimas deputātiem.”

Ikšķiles iedzīvotāji tomēr sagaida konstruktīvu rīcību no Valsts prezidenta Egila Levita puses, kurā tiktu pausta skaidra un tieša nostāja  par iedzīvotāju tiesībām lemt savu nākotni. Savu nostāju pret VARAM uzsākto administratīvi teritoriālo reformu Ikšķiles novada iedzīvotāji iepriekš pauduši gan aptaujā, kurā 3248 respondenti iestājās par patstāvīgu Ikšķiles novadu, gan 1910 paraksti bija Latvijas Valsts prezidentam adresētajai vēstulei ar lūgumu nepieļaut administratīvi teritoriālās reformas sasteigtu īstenošanu, kas paredz Ikšķiles novada pievienošanu Ogres novadam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI