DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ādažu bāzē svinīgā ceremonijā pasniedz Kaujas nodrošinājuma bataljona karogu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 29.oktobrī, Ādažu bāzē notiks Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Kaujas nodrošinājuma bataljona karoga svinīgā iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonija, kurā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Ādažu garnizona vienību komandieri un citi aicinātie viesi. 

Vizītes ietvaros Ādažu bāzē Valsts prezidents Egils Levits iepazīsies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO palašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas spējām un uzdevumiem, un Ādažu bāzes infrastruktūru.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Kaujas nodrošinājuma bataljons izveidots 2010.gada 9.decembrī un tajā ietilpst bataljona štābs, Štāba un sakaru vads, Apgādes un transportēšanas rota, Tehniskā atbalsta un remonta rota, 1. un 2. Kaujas nodrošinājuma rota un Medicīnas rota.

Kaujas nodrošinājuma bataljona galvenie uzdevumi ir sagatavot un uzturēt Kaujas nodrošinājuma apakšvienības valsts aizsardzības uzdevumu izpildei, nodrošināt Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vienību pārapgādi, veikt transportēšanas uzdevumus, organizēt un izpildīt mehānisko transportlīdzekļu, kaujas un citas tehnikas apkopes un remontus, sniegt medicīnisko atbalstu, kā arī organizēt un vadīt medicīnas apmācību.

Kaujas nodrošinājuma bataljona komandieris ir majors Andžejs Zarakovskis. Vienības devīze – “Bez apgādes nav uzvaras”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI