DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks ASV finansētā ceļu atmīnēšanas transportlīdzekļu “Husky” piegādes ceremonija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019.gada 11.oktobris – piektdien 18.oktobrī, plkst.13:00 Ogres kultūras centra laukumā, ASV vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis Pols Polītiss, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons un Zemessardzes komandieris pulkvedis Egils Leščinskis piedalīsies svinīgā ceremonijā, lai atzīmētu ASV militārā finansējuma programmas (Foreign Military Financing) ietvaros piegādāto ceļu atmīnēšanas transportlīdzekļu “Husky” nodošanu Latvijai. Pasākums atvērts sabiedrībai un tā laikā apskatei būs pieejami “Husky” transportlīdzekļi un cita militārā tehnika un ekipējums. Klātesošie varēs aplūkot nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas uzdevumu izpildei izmantojamo transportu, ekipējumu, kā arī biežāk sastopamos sprādzienbīstamos priekšmetus.

“Husky” transportlīdzekļu iegādi finansēja ASV militārā finansējuma programma (Foreign Military Financing) ar kopējo finansējumu vairāk nekā 8 milj. ASV dolāru apmērā. Programmas ietvaros Latvijai ir piegādāti trīs ceļu atmīnēšanas transportlīdzekļi “Husky”, kā arī nodrošināta karavīru apmācība un sniegts tehniskais atbalsts. “Husky” transportlīdzekļi ir mīnu sprādzienu izturīgi un tos izmanto nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienības, lai meklētu sprādzienbīstamus priekšmetus. Šie transportlīdzekļi atradīsies Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 54.Inženiertehniskā bataljona rīcībā un tiks izmantoti nesprāgušās munīcijas un mīnu drošai atklāšanai.

ASV militārā finansējuma (Foreign Military Financing) programma gadu laikā ir devusi ievērojamu ieguldījumu, lai uzlabotu Latvijas aizsardzības spējas, savietojamību ar NATO spēkiem un stiprinātu Latvijas drošību. Pēdējos gados ASV valdības atbalsts ir ievērojami pieaudzis un 2019.gadā Latvijai piešķirtais ASV finansējums militārā ekipējuma programmām bija 60 miljonu ASV dolāru, apliecinot ASV ieguldījumu Latvijas un NATO kolektīvajā drošībā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI