DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

J. Pūce nekavējoties pieprasa krīzes plānu par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019.gada 9.septembrī – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce(AP!) atkārtoti pieprasa iesniegt paskaidrojumu par iemesliem, kādēļ ilgstoši ir pieļauta situācija, kad Rīgas  domes saistošie noteikumi neatbilst spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem atkritumu apsaimniekošanas jomā. 

Tāpat ministrs nekavējoties pieprasa informāciju par turpmāko pašvaldības rīcības plānu par pasākumiem un termiņiem, kas paskaidros kā pašvaldība juridiski korektā veidā nodrošinās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanas nepārtrauktību Rīgas pašvaldības iedzīvotājiem, ņemot vērā, ka līdzšinējie atkritumu apsaimniekošanas līgumi zaudēs spēku jau 15.septembrī. J. Pūce pieprasījis Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam arī Rīgas pilsētas pašvaldības plānu par pasākumiem, kā iedzīvotājiem tiks nodrošināta pilnvērtīga, saprotama un objektīva informācija par iedzīvotāju tiesībām un pienākumiem, lai nodrošinātu sadzīves atkritumu pakalpojuma pieejamību un nepārtrauktību. Informācija ministrijā jāiesniedz nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 11.septembrim.

Ministrs šos paskaidrojumus Rīgas domei pieprasīja jau 29. augusta vēstulē, 6. septembrī saņemtajā atbildē no Rīgas domes joprojām nav sniegtas atbildes pēc būtības, bet gan paplašināti aprakstītas problēmas, kuru risināšana, atbilstoši likuma “Par pašvaldībām” 15. panta pirmajai daļai un Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8.pantā noteiktajam, ir Rīgas domes kompetence un atbildība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI