DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2019
Lasīšanai: 8 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aizraujošā un sportiskā gaisotnē aizvadīti Sporta svētki Jēkabpilī

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 31. augustā visi ceļi veda uz Jēkabpils Mežaparku, kur visas dienas garumā risinājās Sporta svētki Jēkabpilī  2019 jeb Veselības diena “Olimpiskais gars”. Pasākumā vairāki simti aktīva dzīvesveida piekritēju pārbaudīja savus spēkus dažādos sporta veidos, disciplīnās un konkursos.

Sporta svētkus ar svinīgām uzrunām atklāja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps un Jēkabpils sporta centra direktors Juris Bobrovs. Tūlīt pēc tam sanākušos dalībniekus un līdzjutējus priecēja “XDS” dejotāji, bet sportisti jau sāka iesildīties pirmajām sacensībām – skrējienam apkārt Radžu ūdenskrātuvei.

Plkst. 12.30 starta līniju šķērsoja 58 skrējēji, lai dotos aptuveni 8 km garajā maršrutā apkārt ūdenskratuvei. Prognozes piepildījās, un pirmais finišēja Jēkabpils garo distanču skrējējs Anatolijs Macuks, viņam sekoja Dmitrijs Vecgailis un lietuvietis Vitauts Gražis (Vytautas Gražys). Savukārt dāmu konkurencē absolūtajā vērtējumā uzvarēja Jūlija Vēvere, otrā finišēja Ilze Pastare, bet trešā – Ineta Jerofejeva. Savās vecuma grupās pie zelta medaļām tika Estere Krūmiņa, Elīza Paveļjeva, Amanda Lapsa, Laima Štolniece, Ilze Pastare, Jūlija Vēvere, Aija Rogāle un Alda Vulāne. Vīriešiem uz augstākā pjedestāla pakāpiena kāpa Emīls Lamba, Juris Celmārs, Demjans Voskresenskis, Renārs Vasiļjevs, Daniels Buko, Dmitrijs Vecgailis, Anatolijs Macuks un Vitauts Gražis.

Nākamais kopējais starts bija ieplānots plkst. 14.00, kad šajā pašā maršrutā devās 54 velobraucēji, veicot vienu, divus vai trīs apļus. Trīs apļu sacensībās zelta medaļas savās vecuma grupās dāmu konkurencē izcīnīja Elīza Luksa, Tīna Ratniece un Arita Krūmiņa (absolūti ātrākā), kungiem – Hugo Vīksne-Sarkanais, Kristofers Lembergs, Matīss Bērziņš (absoūti ātrākais) un Kaspars Meinuzs. Divus apļu sacensībās uz augstākā pjedestāla pakāpiena savās vecuma grupās kāpa Kitija Elksne (absolūti ātrākā) un Inga Elksne, kungiem – Linards Lukss un Dzintars Kaņepējs (absolūti ātrākais). Savukārt vienu apli visātrāk savās vecuma grupās dāmām veica Sandra Ābola (absolūti ātrākā) un Dace Staģīte, kungu konkurencē – Juris Celmārs, Sergejs Mihaļevs (absolūti ātrākais) un Andris Krastiņš.

Komandas sporta veidu cienītāji varēja sacensties strītbolā, pludmales volejbolā, krosmintona dubultspēlēs un minirogainigā.

Strītbolā bezierunu cīņas risinājās trīs vecuma grupās. Vecākajā grupā uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa “Lipušku” komanda (M. Indriksons, K. Vanags, R. Šķesteris), uz otrā pakāpiena - “5 centi” (J. Rēķis, N. Vanags, I. Stogovs), bet uz trešā – “Uz ātro” (A. Izotovs, A. Eglītis, K. Kangro). 2007.-2009. gadā dzimušo basketbolistu konkurencē uzvaras laurus plūca  “Air Ballers” (G. Gumbelis, L. Stašāns, M. Skuja), aiz sevis atstājot “Gurķīšus” (R. Krastiņš, H. Romanovskis, R. Mūrnieks) un “Burkāniņus” (K. Miglāns, R. Čevers, M. Sebeževs). No 2005.-2006. gadā dzimušajiem basketbolistiem vislabāk veicās komandai “Gurķi” (T. Veigulis, V. Šihovskis, M. Krūmiņš), 2. vietā palika “Baltie” (N. Garkalns, A. Dūna, R. Iesalnieks), bet trešajā – “Lil Pica” (M. Niedrītis, A. Ozoliņš, K. Zalāns).

Pludmales volejbola finālā “Bebru ielas” komanda (D. Sila, A. Ivanovs, A. Ločmelis) apspēlēja “TFT” vienību (J. Degterevs, J. Glaudiņš, L. Lauska), bet cīņā par bronzu komanda “Izdomā pats” (K. Grigorjeva, R. Prīdāns, J. Prokofjevs) pieveica “Ābeļus” (R. Vilks, R. Klaucāns, A. Šlesere).

Krosmintona dubultspēļu turnīrā dalībnieki, spītējot saulei un vējam, noskaidroja Sporta svētku prasmīgākos krosmintonistus. Vislabāk veicās Dmitrijam Stahovskim un Oļegam Kozlovam, kuri aiz sevis otrajā vietā atstāja Uldi Lazdiņu un Daini Lauvu un trešajā vietā – Agati Kristīni Spāri un Ediju Spāri.

Jēkabpils Mežaparka minirogainingā orientieristiem 20 kontrolpunktu medībām bija atvēlētas divas stundas. Visvairāk punktus iekrāja komanda “Dvīņi” (Guntis Jurāns un Uldis Grunšteins), otrajā vietā ierindojās “Salas puikas” (Ivo Siliņš un Kristiāns Skagals), bet godpilno 3. vietu izcīnīja dāmu komanda “Odzes” (Daira Voičonoka un Solvita Ukre).

Ikviens Mežaparka apmeklētājs varēja pārbaudīt savus spēkus vairākos individuālos konkursos.

“Lecam pa trim” konkursā dalībniekiem bija jāizpilda lēcienus tālumā no vietas – uz priekšu, atmuguriski un uz sāniem. Kopumā savus spēkus šajā uzdevumā pārbaudīja 108 dalībnieki. Vīriešu konkurencē trīs lēcienu kopvērtējumā vistālāk aizlēca Aivis Kokins, Dāniels Dunaiskis un Toms Teicāns, bet sieviešu konkurencē – Zane Teicāne, Olga Meldrāja un Gunta Vārpsaliete.

“Bumbiņu virpulī” dalībniekam bija pēc iespējas ātrāk jāsašķiro dažādu krāsu bumbiņas. Veiklākās dāmu konkurencē bija Baiba Saleniece, Gunta Vārpsaliete un Gunita Miteniece, bet kungu vidū – Egīls Jaksons, Emīls Čevers un Roms Žilinskis.

Lai uzvarētu “Olimpa šautras” pārbaudījumā, dalībniekam bija jāuzvelk īpašas brilles un 10 reizes jāmet šautriņa mērķi. Dāmām nepārspēta palika Inita Zeltiņa, 2. vietā ierindojās Zane Teicāne, bet 3. vietā – Agita Šlesere. Kungu konkurencē trāpīgākais bija Kaspars Kravalis, nedaudz mazāk punktu sakrāja Modris Jakubovskis un Ingus Grišjānis.

Uzdevumā “Veiksmes uzvara” dalībniekiem no vairākām atslēgām bija jāizvēlas īstā, lai atslēgtu slēdzeni. Veiksmīgākā un ātrākā bija Margita Liepiņa, aiz sevis atstājot Ievu Mazuri un Tīnu Ratnieci, bet no vīriešim 1. vietu izcīnīja Roms Žilinskis, 2. vietu – Egīls Jaksons, bet 3. – Dāniels Dunaiskis.

No visiem 100 uzdevuma “Ceļš uz Olimpu” dalībniekam visātrāk zig-zag skrējienu dāmu kokurencē veica Elīza Paveļjeva, Arita Krūmiņa un Līga Znotiņa, bet kungu vidū – Toms Teicāns, Artūrs Līcītis un Kaspars Kravalis.

Par Kalna karali kļuva Ingus Zolbergs, bet par Kalna karalieni – Olga Meldrāja. Tā kā pārbaudījumā piedalījās arī ievērojams skaits bērnu, tika apbalvoti arī labākie no tiem – Luīze Kitova, Elīza Paveļjeva un Dāvis Līcītis.

Kamēr lielie sacentās, tikmēr mazie piedalījās zīmējumu konkursā, pildīja dažādus veiklības un atjautības uzdevumus un lēkāja pa piepūšamajām atrakcijām. Bet lielāko sajūsmu apmeklētāju vidū izpelnījās putu ballīte, kad gan mazie, gan lielie bērni pazuda putu mākonī un nodevās vispārējai jautrībai un pozitīvām emocijām.

Īpašs paldies par ieguldīto artavu sacensību balvu fondā aģentūrai “Rhapsody Productions”, restorāniem “Sakura” un “Oāze” un krosfita zālei “CF Jēkabpils”! Paldies ikvienam, kas atbildīgi un ar prieku veica savus pienākumus, lai radītu jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem brīnišķīgus Sporta svētkus! Mums kopā izdevās!

Pasākumu organizēja biedrība „Velo klubs “Līvāni”” sadarbībā ar Jēkabpils sporta centru projekta „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Jēkabpilī” (projekta identifikācijas Nr. 9.2.4.2/16/I/049) ietvaros.

Projekts Nr. 9.2.4.2/16/I/049 "Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Jēkabpilī" tiek īstenots darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.2. pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros. Projekts tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI