DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Meklējam brīvprātīgos jauniešus kontrolpirkumiem alkohola veikalos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākoties jaunajam mācību gadam, Rīgas pašvaldības policija (RPP) jau uzsākusi pārbaudes veikalos, bāros un kafejnīcās, lai pārliecinātos, ka nepilngadīgajiem netiek tirgots alkohols un tabakas izstrādājumi.

Ņemot vērā, ka normatīvie akti nosaka, ka šī pārkāpuma kontrolei policijai ir jāveic kontrolpirkumi, kuros iesaistāmi nepilngadīgie, Rīgas pašvaldības policija aicina pieteikties jauniešus, kuri brīvprātīgi vēlas atbalstīt policijas darbu.

Lai iesaistītos kontrolpirkumā, ir jābūt rīdziniekiem vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kā arī ir jāsaņem vecāku atļauja šai darbībai. Tāpat jāpiebilst, ka pārbaudēs tiek iesaistīti jaunieši, kuri ne tikai ir nepilngadīgi, bet arī vizuāli tā izskatās, jo policijas galvenais mērķis ir pieķert tos pārdevējus, kuri pārkāpumu izdara apzināti.

Jāpiebilst, ka drošības apsvērumu dēļ jaunieši pirkuma veikšanai tiek iesaistīti veikalos, kas atrodas tālu no viņu dzīvesvietām (citās Rīgas apkaimēs), lai garantētu, ka bērnam vēlāk nebūs jāsatiekas ar attiecīgo pārdevēju.

Šogad policijas aicinājumam atbalstīt “slepenos policistus” ir atsaucies Forum Cinemas LV kinoteātris "Kino Citadele", kas katram brīvprātīgajam nodrošinās pa kino dāvanu kartei.

Ikvienam, kurš vēlas pieteikties par brīvprātīgo un nedaudz vairāk uzzināt par policijas darba aizkulisēm, ir jāsūta pieteikums brīvā formā uz e-pastu rpp.blpn@riga.lv . Pieteikumā jānorāda brīvprātīgā dati un tālruņa numurs, kā arī mātes vai tēva dati un tālruņa numurs.

Rīgas pašvaldības policija atgādina veikalu un izklaides vietu īpašniekiem, ka nepilngadīgajiem tirgot alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus ir aizliegts. Vienlaikus policija aicina arī vecākus pievērst uzmanību savām atvasēm un pārrunāt, ko drīkst un ko nedrīkst darīt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI