DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrijas iekšējā audita eksperti apmācīs Moldovas kolēģus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu ministrija un Ārlietu ministrija ir parakstījusi granta līgumu par projekta “Efektīvas iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita turpmāka attīstība Moldovas Republikā” finansēšanu un īstenošanu. Tā ietvaros Finanšu ministrijas iekšējā audita speciālisti četrus mēnešus apmācīs Moldovas kolēģus, lai attīstītu turpmāko Moldovas iekšējās kontroles sistēmu un iekšējo auditu, kā arī izstrādātu metodiku iekšējā audita jomā.

Projektā tiks stiprināta Moldovas ekspertu kapacitāte lietderības, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju auditu veikšanā, attīstot efektīvas pārvaldības principu. Lai veicinātu izpratni par iekšējā audita lomu, tiks organizētas diskusijas ar valsts pārvaldes iestāžu vadītājiem un citām ieinteresētām pusēm.

Pēc projekta Moldovas auditoru rīcībā būs pilnveidotas vadlīnijas lietderības, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju auditu veikšanai, kuras varēs izmantot praktiskajā darbā. Tāpat daļa auditoru būs paplašinājuši zināšanas seminārā un praktiskajās apmācībās un varēs iegūtās zināšanas nodot citiem auditoriem.

Stipra iekšējās kontroles sistēma ir svarīgs priekšnosacījums sakārtotai finanšu un kontroles pārvaldībai jebkurā organizācijā un preventīvs pasākums korupcijas risku mazināšanai. Iekšējā audita funkcijas sniedz būtisku lomu iestādes iekšējās kontroles sistēmas novērtēšanā,  veicina esošo kontroļu pilnveidošanu un/vai papildu kontroļu ieviešanu iestādē.

Projekta ietvaros tiks stiprinātas Latvijas un Moldovas starpvalstu sadarbība un attiecības. Tāpat būtiska ekspertu kompetenču stiprināšana un profesionālā attīstība, kā arī Latvijas atpazīstamības veicināšana starptautiskā līmenī kvalificētu ekspertu pakalpojumu jomā.

Finanšu ministrijas projekts  “Efektīvas iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita turpmāka attīstība Moldovas Republikā” saņēma finansējumu Ārlietu ministrijas granta projektu konkursā “Atbalsts attīstības sadarbības projektiem Latvijas Republikas noteiktajās saņēmējvalstīs”. Konkursa mērķis ir atbalstīt attīstības sadarbības projektu īstenošanu Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstīs – Gruzijā, Moldovā un Ukrainā, kā arī Centrālāzijas valstīs – Kirgizstānā, Tadžikistānā, Uzbekistānā, ievērojot Attīstības sadarbības politikas pamatnostādnes 2016.-2020.gadam. Projekta īstenošana paredzēta no 2019. gada 8.augustam līdz 2019.gada 15.novembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI