DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Tautas sapulce Ikšķilē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ikšķiles novada pašvaldība organizē “Tautas sapulci” un aicina visus Ikšķiles novada iedzīvotājus rīt, 1.augustā plkst. 19.00 pašvaldības administratīvajā ēkā Peldu ielā 22.

Tajā plānots pārrunāt situāciju, kādā Ikšķiles novads atrodas saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas  (VARAM) izstrādāto administratīvi reģionālo reformas modeli, kā arī diskutēt par turpmāko novada attīstību.

Jau ziņots, ka 18.jūlijā  notika VARAM konsultācijas ar Ikšķiles, Ķeguma, Lielvārdes  un Ogres novada domes deputātiem par Ogres novada apvienoto administratīvo teritoriju. Tajās  ministrija uzsvēra, ka Ikšķiles novads nākotnē nevarēs saglabāt savu  neatkarību.

Atgādinām, ka šī gada maijā notika Ikšķiles novada iedzīvotāju aptauja par viedokli jautājumā: “Vai Jūs esat par Ikšķiles novadu kā patstāvīgu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju?”. Aptaujā piedalījās 3299 Ikšķiles novadā deklarētie iedzīvotāji, tai skaitā 88 jaunieši no 15 līdz 18 gadu vecumam. Uz jautājumu ar “PAR” atbildēja 3248 respondenti jeb 98,45 % , ar “PRET”- 51 respondents jeb 1,55 %. Aptaujas rezultāti liecina, ka 95,88 % novada iedzīvotāju, kas sasnieguši 18 gadu vecumu,  atbalsta viedokli par Ikšķiles novada kā patstāvīgas Latvijas Republikas administratīvās teritorijas saglabāšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI