DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Sākta kriminālvajāšana pret Saeimas deputātu Ati Zakatistovu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 20. jūnijā, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Urbāns izsniedza apsūdzību Saeimas deputātam Atim Zakatistovam par personu grupā izdarītu krāpšanu lielā apmērā. A.Zakatistovs tiek apsūdzēts 26 620 EUR izkrāpšanā un 2420 EUR izkrāpšanas mēģinājumā.

Saskaņā ar apsūdzību 2016. gadā A.Zakatistovs ar līdzapsūdzēto krimināllietā vienojās par naudas izkrāpšanu no AS “Eco Baltia” meitassabiedrības SIA “Eco Baltia grupa” nolūkā finansēt A.Zakatistovu kā politiskās partijas politiķi. Līdzapsūdzētais lietā informēja AS “Eco Baltia” valdes priekšsēdētāju un valdes locekli par nepieciešamību saņemt A.Zakatistova sniegtās stratēģisko jautājumu konsultācijas jau iepriekš zinot, ka konsultācijas faktiski netiks sniegtas. Saskaņā ar līgumiem, kas tika noslēgti starp SIA “Eco Baltia grupa” un A.Zakatistovam piederošo uzņēmumu SIA “Per capita”, laika periodā no 2016. gada jūnija līdz 2017. gada maijam A.Zakatistovam bija jāsniedz konsultācijas par organizācijas pārmaiņu vadības jautājumiem un vides, ilgtspējīgas un resursu taupības politikas izstrādes jautājumiem.

Lai gan konsultācijas faktiski netika sniegtas, A.Zakatistovs ik mēnesi iesniedza SIA “Eco Baltia grupa” apmaksai rēķinus par it kā sniegtām konsultācijām, bet līdzapsūdzētais neinformēja SIA “Eco Baltia grupa” vadību, ka līgumos paredzētās konsultācijas faktiski nav saņemtas. SIA “Eco Baltia grupa”, būdama maldināta par konsultāciju sniegšanas faktu, pārskaitīja uz SIA “Per capita” bankas kontu 26 620 EUR. SIA “Eco Balti grupa” neapmaksāja pēdējo iesniegto rēķinu par 2420 EUR, jo uzņēmuma vadībai radās aizdomas, ka noslēgtie konsultāciju līgumi tiek izmantoti nelikumīgai politiskās partijas finansēšanai.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.                                                 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI