DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Rīt notiks EP vēlēšanām reģistrēto kandidātu sarakstu numuru izloze

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 26. martā, plkst. 12.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā notiks Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu numuru izloze. Izlozi rīkos Centrālā vēlēšanu komisija, un sekot līdzi izlozes norisei aicināti arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus dalību izlozē lūdzam pieteikt līdz 26. marta plkst. 9.00 pa e-pastu prese@cvk.lv vai tālruni 67322688.

Nosacījums, ka EP deputātu kandidātu sarakstiem numuri piešķirami lozējot, iekļauts Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā. Likums arī noteic, ka deputātu kandidātu sarakstu izlozei jānotiek sarakstu reģistrēšanas secībā. Ar secību, kādā kandidātu saraksti reģistrēti vēlēšanām, var iepazīties Centrālās vēlēšanu komisijas EP vēlēšanu vietnē https://epv2019.cvk.lv sadaļā “Kandidātu saraksti”.

Jau ierasti piedalīties izlozē ir aicināti EP vēlēšanām reģistrēto deputātu kandidātu sarakstu pārstāvji. Ja kādu sarakstu pārstāvji uz izlozi nebūs ieradušies, šī saraksta vietā lozi vilks Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs.

Pēc izlozes Centrālā vēlēšanu komisija sāks vēlēšanu zīmju maketēšanu, saraksta izlozēto numuru nodrukājot uz attiecīgās partijas vai partiju apvienības vēlēšanu zīmes. Tāpat arī vēlēšanu iecirkņos vēlēšanu zīmes izsniegšanai vēlētājiem tiks sakārtotas to numerācijas secībā, sākot ar pirmo numuru un beidzot ar pēdējo. Līdz ar to vēlēšanu zīmju komplekta virspusē, ko vēlēšanās saņems vēlētāji, būs tā saraksta zīme, kurš izlozēs pirmo numuru.

EP vēlēšanas Latvijā notiks šā gada 25. maijā, un EP vēlēšanām Latvijā ir reģistrēti 16 partiju un partiju apvienību kandidātu saraksti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI